23948sdkhjf

MT Højgaards første kvartal går i rødt

Udskudte projekter trækker ned hos entreprenørkoncernen, som dog kan glæde sig over markant stigende ordreindgang.
Det netop offentliggjorte kvartalsregnskab fra MT Højgaard viser et fald i omsætningen fra 1,7 til 1,5 milliarder kroner og et driftsunderskud på 14 millioner kroner.

Den lavere omsætning var forventet og skyldes primært udskudt start på en række projekter, og til dels lavere omsætning i Greenland Contractors som følge af en ny, midlertidig kontrakt om driften af Thulebasen, oplyser adm. koncerndirektør Torben Biilmann.

- En del af årsagen til de udskudte opstarter er, at bygherrerne nu ønsker at indgå et tættere samarbejde om projekterne. De kommer til os for at udnytte de digitale muligheder, vi kan tilbyde, og sammen skaber vi et mere præcist projektmateriale inden byggestart, siger han.

Torben Biilmann kan dog samtidig glæde sig over, at MT Højgaard fortsætter med at vinde gode ordrer og udbygge ordreporteføljen.

I årets første kvartal opnåede koncernen således nye ordrer for 1,8 milliarder kroner. Det er 0,5 milliarder kroner mere end i samme kvartal sidste år og på linje med de seneste tre kvartaler.

Ordreindgangen afspejler sig i en øget ordreportefølje, der ved kvartalets afslutning udgjorde 7,7 milliarder kroner mod 6 milliarder kroner på samme tidspunkt sidste år. Udover ordrebeholdningen har koncernen betingede kontrakter til en værdi af 2,1 milliarder kroner.

- Den sunde og stabile ordreindgang afspejler, at koncernens virksomheder er konkurrencedygtige på de markeder, som vi har valgt at konkurrere på. Med vores målrettede tilbudsproces er vi blevet bedre til at ramme rigtigt i forhold til kundens behov og vores egne krav om lønsomme ordrer, siger Torben Biilmann.

Baseret på ordrebeholdningen og forventningen til det generelle aktivitetsniveau i bygge- og anlægsbranchen forventer ledelsen en væsentligt højere aktivitet i andet halvår. For året 2016 som helhed fastholdes forventningen til en omsætning på omkring 7 milliarder kroner og et driftsresultat omkring 300 millioner kroner.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125