23948sdkhjf

SLA er bedst til landskab i Norge

Vinderen af den danske landskabspris snupper også den norske.
SLA vandt tidligere på året Dansk Landskabspris for Novo Nordisk Naturpark, og den danske tegnestue har nu også vundet den norske Landskapsarkitekturpris.

Det blev en realitet på Norske Landskapsarkitekters Fagdag, fredag den 15. april. Prisen er tildelt for projektet Brattøra Friområde, der genforener Trondheim med fjorden og den enestående vestnorske natur.

Ifølge prisjuryen modtager SLA prisen for at have ”benyttet enkle virkemidler i et barskt landskab med en god helhed i brugen af materialer.” Juryen fremhæver, at dette er ”godt design, uden at have et for overdådigt udtryk. Det tidligere transportareal er omhyggeligt udviklet til et parktræk, der løber langs havet og har gjort havnefronten tilgængelig igen.”

- Vi er utrolig glade og stolte over den faglige tilkendegivelse, der ligger i at modtage Landskapsarkitekturprisen 2016. Brattøra Friområde er et projekt, der er funderet i den norske naturs stærke æstetiske kraft – hvor havets rå kræfter, himlens skiftende udtryk og det særlige midtnorske lys forenes, siger Louise Fiil Hansen, associeret partner og tegnestuechef i SLA Oslo.

Brattøra Friområde er resultatet af SLA’s vinderforslag i en international plan- og designkonkurrence i 2009 udskrevet af Trondheim Kommune. Projektet stod færdigt efteråret 2014.
Læs mere om: SLA
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094