23948sdkhjf

Ny folkekirke på Teglholmen

Åben projektkonkurrence udskrives i næste måned.
Folkekirken skal være, hvor folk er, og de kommende år vokser befolkningstallet i Sydhavnen i København eksplosivt.

Derfor har Menighedsrådet i Sydhavn Sogn besluttet at udskrive en åben projektkonkurrence om en ny kirke, som skal ligge på Teglholmen i Københavns Sydhavn.

Kirken skal, foruden kirkerum, rumme lokaler til kulturelle, sociale og musikalske formål, og det forventes, at det samlede byggeri vil være på cirka 3.200 kvadratmeter. Deltagerne skal komme med overordnede ideer til kirkens udformning.

Biskop i Københavns Stift, Peter Skov-Jakobsen glæder sig over udsigten til den første nybyggede kirke i Københavns Stift siden 1989:

- Kirken er ikke et museum, men et levende hus, der skal være dér, hvor mennesker har brug for den, og det er i høj grad tilfældet med den kommende kirke i Sydhavnen, siger han ifølge Sydhavn Sogns hjemmeside.

Arkitektforeningen er rådgiver for hele konkurrenceforløbet og oplyser, at der udpeges 1-3 vindere, som efter konkurrencen inviteres til en forhandling om en eventuel bearbejdning af forslagene.

Den samlede præmiesum i konkurrencen er på 600.000 kroner, hvor vinderen/vinderne hver vil få udbetalt 150.000 kroner. For deltagelse i den efterfølgende forhandling udbetales til hver vinder op til 200.000 kroner eksklusiv moms. Vinderen af konkurrencen kan forvente at få overdraget projekteringsopgaven.

Konkurrencen udskrives medio maj og vil løbe frem til den 31. august 2016. Der udpeges tre arkitektfagdommere til dommerkomiteen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094