23948sdkhjf

Den sidste bondegård i Aalborg Øst ryger nu

Himmerland Boligforening rydder Tornhøjgaard og bygger lejeboliger.
Himmerland Boligforening har i en længere periode været i gang med renovering af flere af deres boligområder i det østlige Aalborg. Det sker som et led i en hel byfornyelsesplan, som Aalborg Kommune har sat i værk i samarbejde med Realdania.

Nu har boligforeningen købt landbrugsejendommen Tornhøjgaard, som er den sidste tilbageværende gård i den gamle landsby Nørre Tranders, som i 1960'erne og 1970'erne blev spist af Aalborgs byekspansion.

Den har længe været gemt bag høj beplantning og omgivet af veje, boliger og butikscentret Tornhøjcentret. Nu falder det sidste levn af landbruget for byudviklingen, når Himmerland Boligforening inddrager gården.

Planen omfatter en ekstra dagligvareforretning, en mindre bypark, et botilbud med 32 plejeboliger for handicappede, ungdomsboliger, almene familieboliger og et mindre antal ejerboliger.

Og som et led i nybyggeriet vil boligforeningen koble Tornhøjgaard-området effektivt sammen med området med bydelens sundhedshus og aktivitetshuset Trekanten, som ligger på den anden side af den firesporede vej Humlebakken. De skal ske ved, at den nuværende gang- og cykeltunnel gøres betydeligt bredere, lysere og højere.

Det østlige Aalborg er på mange måder præget af, at bydelen blev planlagt i 1960’erne efter funktionalistiske principper, der nok skabte en trafikalt set effektiv bydel, men også opdelte den skarpt rent fysisk og socialt. Derfor er der et politisk bredt ønske om en mere bæredygtig byomdannelse i Aalborg Øst, som også får milliardinvesteringer i nyt supersygehus, udvidelse af universitetet og etablering af en letbane til Aalborg midtby.

Det første byggearbejde til det nye bydelscenter forventes at gå i gang i midten af 2016.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.879