23948sdkhjf

Så er der bund under Viborgs nye akutcenter

Lastbilerne fyldte op i gadebilledet, da hospitalsbyggeri fik fyld i fundamentet. Se billederne.
En lind strøm af lastbiler har netop hældt 850 kubikmeter beton ud over et net af armeringsjern på den byggeplads i Viborg, hvor Regionshospitalet skal have sit kommende akutcenter.

En milepæl for projektet, fejrer Jeppe Juul Hansen fra regionsbyggeriets projektafdeling.

- Bundpladen er jo første del af det ny nye akutcenter og et meget håndgribeligt billede på, at patienterne om et par år kan ankomme til et endnu mere moderne og effektivt akuthospital, siger han.

Det nye akutcenter er en del af det omfattende kvalitetsfondsprojekt til i alt 1,15 mia. kroner. Første del af byggeriet gik i gang i 2009, og frem mod 2019 bliver Regionshospitalet Viborg udvidet med i alt 32.000 kvadratmeter, ligesom omtrent 38.000 kvadratmeter af det eksisterende hospital bygges om.

Den 24.000 kvadratmeter store tilbygning er største delprojekt, og det nye akutcenter skal blandt andet indeholde ny hovedindgang, ny akutmodtagelse, nye ensengsstuer og nye operationsstuer.

I første omgang har håndværkerne altså travlt med at skabe fundamentet til det nye akutcenter. De seneste uger er omkring 250 tons armeringsjern blevet bundet sammen for at sikre et stærkt og stabilt fundament, og torsdag blev jernet så dækket af de mange læs beton. Rundt regnet hvert syvende minut ankom en ny betonbil til byggepladsen.

- Vi har nok bogstaveligt talt fyldt en del i gadebilledet i Viborg. Jeg håber, at man får en fornemmelse af, at det er et pænt stort og flot byggeri, vi har gang i, siger projektchef Jeppe Juul Hansen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079