23948sdkhjf

Stort Roskilde-projekt kan blive delt mellem flere arkitekter

God idé med variation, mener en arkitekt i projektet, som omfatter boliger, butikker, kontor og restauranter.
To arkitektfirmaer kan ende med at deles om at tegne det kommende storbyggeri syd for baneterrænet ved togstationen i Roskilde.

Det skriver Dagbladet Roskilde .

Ifølge lokalavisen bliver der udskrevet en arkitektkonkurrence lige før eller lige efter sommerferien. I den deltager seks firmaer, som i første omgang skal reduceres til to. Det er dog ikke sikert, at der sker en yderligere udskilning, oplyser projektets ophavsmand, arkitekt Claus B. Hansen.

- Det kan godt være, vi kører videre med ét firma, men der kan være værdi i at have to med for at få variation i byggeriet, sagde Claus B. Hansen ifølge Dagbladet Roskilde, da der tirsdag på Hotel Prindsen blev holdt konference om kommende byggerier i Roskilde og omegn.

Når stationsbyggeriet er færdigt, vil det rumme 100.000 etagemeter, der inkluderer 200 boliger, over 20.000 kvadratmeter til butikker, fortrinsvis i stueplan, 7500 kvadratmeter til restauranter og cafeer, over 60.000 kvadratmeter til kontor og erhverv. Helt centralt i byggeriet er også et hotel, der kan blive op til 17 etager højt.

Byggeriet inkluderer også 2500 underjordiske parkeringspladser samt forbindelser på tværs af baneterrænet, både for cyklister og for gæsterne på hotellet, der får direkte adgang fra lobbyen til perronerne på stationen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141