23948sdkhjf

Sociale klausuler har effekt

Byggeprojektet ’Nordhavnsvej’ har haft gode erfaringer med krav om lærlinge hos entreprenøren.
Det kæmpemæssige byggeprojekt ’Nordhavnsvej’, som skal skabe direkte forbindelse mellem Helsingørmotorvejen og Nordhavn, har undervejs haft gode erfaringer med krav om lærlinge hos entreprenøren. Teknik- og miljøborgmester Morten Kabell (EL) er godt tilfreds. Det skriver Københavns Kommune i en pressemeddelelse.

Når den kombinerede vej og tunnel i slutningen af 2017 åbner og skaber nye muligheder for trafikken i og udenom København, har projektet undervejs været med til at uddanne nogle af fremtidens arbejdere i Danmark. En del af kravene til projektet og entreprenøren bag har nemlig været, at der har været en forpligtelse til at inkludere lærlinge i arbejdet omkring Nordhavnsvej, og det er gået rigtig godt. Faktisk så godt, at det vækker begejstring hos teknik- og miljøborgmester Morten Kabell (EL):

- Det er skønt at se, at det hjælper at stille krav til de virksomheder, som har lyst til at udføre vores projekter. Det siger sig selv, at vi med et kommunalt projekt til flere milliarder selvfølgelig også skal sørge for at tage et ansvar for, at der er uddannelsespladser til fremtidens arbejdsstyrke. Med denne model har vi vist vejen for fremtidens kommunale projekter, siger Morten Kabell.

Züblin er tilfredse
Også fra entreprenøren Züblins side lyder der positive toner. Nordhavnskonsortiet står for at føre projektet ud i virkeligheden, og ifølge projektchef Søren Riber Carlsen er det helt i orden, at der bliver stillet krav om lærlinge til projekterne:

- Krav om overholdelse af sociale klausuler er kommet for at blive, så det er glædeligt, at vi på Nordhavnsvejprojektet kan profilere os med at være i front på dette område samt være med at til fastholde og udvikle kommende ganerationer af unge mennesker indenfor byggefagene, siger Søren Riber Carlsen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.946