23948sdkhjf

Papir på bæredygtighed – inden første spadestik

Det kommende Nykøbing F. Sygehus har opnået en præcertificering under DGNB-ordningen.
Som led i et pilotprojekt for hospitalsbyggerier er Nykøbing F. Sygehus blevet tildelt en såkaldt DGNB præ-certificering.

Ifølge DGNB auditor Lene Fjelrad Christfort fra White Arkitekter viser det, at Nykøbing F. Sygehus bliver et fremtidsvenligt og helhedsorienteret bygger

- En certificering gør det synligt for omverdenen, at byggeriet er bæredygtigt og lever op til nogle ambitiøse kriterier, og det har Nykøbing F. Sygehus gjort indtil videre, siger hun.

Nykøbing F. Sygehus udbygges frem mod 2017 med en ny sengebygning for at blive et af Region Sjællands fire store akutsygehuse. Første spadestik tages efter planen den 25. august.

Den nye sengebygning opføres i samme stil som den nuværende med røde tegl, hvide vinduespartier og med tre fløje, der reducerer gåafstanden mellem afdelingerne for personalet. Bygningen skaber nye rammer for intensivafdeling, akutfunktionerne og et kardiologisk sengeafsnit, mens andensalen opføres som et råhus, så der på sigt kan indrettes en sengeafdeling her.

- Vi er utrolig glade for, at vi er blevet præ-certificeret. Det viser, at vores byggeri er bæredygtigt, men også at vi tænker på vores patienter og personalets miljø. Vi har arbejdet meget målrettet på at opfylde kravene, og præ-certificeringen giver os et håndgribeligt bevis på, at bygningen lever op til nogle høje krav og er fremtidssikret, siger stabschef Michael Værnhøj Jørgensen, Nykøbing F. Sygehus.

White Arkitekter blev i november 2013 udpeget som totalrådgiver, og varetager ombygingen i samarbejde med Arkplan ApS, Lyngkilde A/S og WSP UK samt konsulent Jeanet Lemche.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094