23948sdkhjf

Læsefejl endte med elektrochok hos entreprenør

Entreprenør gravede direkte ned i el-kabler, fordi han ikke kunne læse kortene. Det koster ham 78.000 kroner
I 2010 skulle Brovst-firmaet Guldhammer Entreprise udføre gravearbejde i Hals. Her kom de til at beskadige højspændingsledninger og fik derfor fremskaffet kort over området for at være sikre på ikke at gøre det igen.

Men året efter gik det atter galt. En kloakledning skulle nedgraves midt på Lægårdsvej i Hals. Firmaet tydede kortene sådan, at højspændingskablerne skulle ligge ved siden af vejen. Strømmen blev slukket og firmaet hamrede sugespidser ned i jorden langs udgravningen for at holde grundvandet væk. Da strømmen atter blev tændt sivede der sort røg op ad jorden. El-kablerne lå lige ved siden af.

Nord Energi måtte derfor udskifte 122 meter kabel. Det kostede 44.000 kroner. Guldhammer Entreprise nægte at betale reparationen, da de mente, at de ikke kunne holdes ansvarlige for fejlbehæftede kort. Men Vestre Landsret har fastslået, at kort og tegninger kun er vejledende, og at reglerne tilskriver, at man skal konstatere kablernes beliggenhed, inden man begynder at grave med maskiner. Retten har også kontrolleret kortene og har konstateret, at kablerne ligger, hvor kortene angiver.

Nord Energi derfor vundet sagen landsretten, så den samlede regning ender på 78.000 kroner inklusiv sagsomkostninger til Guldhammer Entreprise.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079