23948sdkhjf

MT Højgaard har overskud på driften

DELÅRSRAPPORT: Med et driftsresultat på 50 mio. kr. har MT Højgaard leveret sit første positive ’vinterkvartal’ i fem år.
For første gang i fem år har MT Højgaard opnået i positivt driftsresultat i ’vinter kvartalet’, som normalt er årets svageste i bygge- og anlægsbranchen.

Ifølge adm. koncerndirektør Torben Biilmann er de sidste to års markante omlægninger af aktiviteter, styring og organisation, der slår igennem:

- De største tiltag i vores omfattende turnaround blev iværksat i 2013 og 2014. Men vi er endnu ikke dér, hvor vi vil være, så indsatsen fortsætter på alle fronter. Den allerede opnåede fremgang viser imidlertid både os selv og andre, at MT Højgaard-koncernen er på rette vej, siger han.

Forventninger fastholdes
MT Højgaard har i perioden januar-marts realiseret et driftsresultat før særlige poster på 50 mio. kr., hvilket svarer til en driftsmargin på 3 procent. I det tilsvarende kvartal i fjor var driftsresultatet før særlige poster på minus 30 mio. kr. Også pengestrømmen fra driften var positiv og udgjorde 79 mio. kr. i første kvartal i 2015.

MT Højgaard har i første kvartal skrevet nye ordrer for 1,3 mia. kr. i ordrebogen. Hertil kommer ordrer for et tilsvarende beløb som ikke var endeligt kontraheret ved kvartalsskiftet. Ifølge Torben Biilmann er alle opgaver med ringe eller negativ lønsomhed nu afviklet, og den samlede ordrebeholdning på mere end 6 mia. kr. er kendetegnet ved en sund risikoprofil.

For 2015 forventer koncernledelsen fortsat at nå en omsætning på 7,0-7,5 mia. kr. og et driftsresultat på 300-375 mio. kr. før særlige poster, svarende til en EBIT-margin på 4-5 procent. Målet om at nå en margin på 5 procent inden årets udgang fastholdes ligeledes, og for næste år, 2016, fastholdes forventningen om en samlet EBIT-margin på 5 procent.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078