23948sdkhjf

Næsehjul monteres på Inderhavnsbroen i København

Næsehjulene er to meter i diameter og malet blå og pink, og de skal monteres med en 160 tons mobilkran.
Mandag morgen ankom de to store hjul, såkaldte næsehjul, som skal medvirke til, at stålbrofagene på Inderhavnsbroen kan køre frem og tilbage. Det skriver Københavns Kommune på sin hjemmeside.

Næsehjulene er to meter i diameter og malet blå og pink, og de skal monteres med en 160 tons mobilkran. Både mobilkran og hjul bliver bugseret ind til byggepladsen på en pram, der bliver sejlet ind i havnen mandag morgen. Der skal monteres et næsehjul på hver side af broen på en betonplint imellem betonfagene.

Monteringen af næsehjulene forventes at foregå mandag og tirsdag. Det vil sandsynligvis blive et tilløbsstykke for alle dem, der følger med i byggeriet af Inderhavnsbroen.

- Mange københavnere vil være glade for at se, at der er god fremdrift i projektet, ligesom vi selv er godt tilfredse med at være kommet tættere på mål, siger serviceområdechef Anders Møller fra Teknik- og Miljøforvaltningen i Københavns Kommune.

Forvaltningen følger udviklingen i projektet på tætteste hold og har løbende folk i Polen, hvor stålbrofagene, der skal køre frem og tilbage, produceres. Forvaltningen vil endnu ikke melde en endelig indvielsesdato ud for Inderhavnsbroen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093