23948sdkhjf

Skou Gruppen skal renovere Gentofte Hospital

Sammen med Alectia og JJW Arkitekter har Skou Gruppen fået til opgave at bringe 88 år gammel bygning op til nutidens standarder.
Entreprenørvirksomheden Skou Gruppen A/S skal varetage renoveringen af bygning D1 på Gentofte Hospital i partnerskab med rådgivervirksomheden Alectia A/S og JJW Arkitekter.

Den vestlige fløj i bygning D1 ser i dag stort set ud som dengang, hospitalet blev opført i 1927. Interiøret og faciliteterne er ved at være nedslidt og trænger til at blive moderniseret. Desuden har nutidens hospitaler nogle helt andre lokalebehov i dag end for 88 år siden.

Den indvendige totalrenovering af bygningens fire etager begynder til sommer. De flotte gamle udvendige facader bevares, mens de indvendige vægge rives ned og alt inventar udskiftes.

- Før havde vi primært 4-6-sengsstuer, men i dag har vi ikke behov for så mange sengepladser, da patientbehandling oftest foregår ambulant. Nu får vi ensengsstuer, hvilket har flere fordele såsom mindre smittespredning blandt patienter og mere privatliv. Desuden bliver det nemmere for det kliniske personale at undersøge indlagte patienter på stuen, forklarer Gert Olsen, projektleder på Gentofte Hospital.

Nøgleordet er fleksibilitet
Bygningen kommer til at rumme ambulatorium i stueetagen, sengeafdelinger på 1. og 2. etage samt administration og kontorfaciliteter øverst. Under indretningen af bygningen er der hele tiden fokus på at bygge så fleksibelt, at bygningen kan rumme forskellige medicinske specialer og samtidig tage højde for, at Gentofte Hospital kan få andre behov i fremtiden.

- Når vi bygger og renoverer hospitaler, er nøgleordet fleksibilitet. Man skal nemt kunne ændre bygningen til andre formål og til anden anvendelse, end hvad der er i udsigt nu, siger Michael Møller, markedschef ved Alectia.

Tidligere har Skou Gruppen været hovedentreprenør på komplicerede hospitalsrenoveringer på Hillerød, Bispebjerg og Hvidovre Hospital. Men det er første gang, at entreprenørvirksomheden skal lede og udføre en hospitalsrenovering i samarbejde med Alectia og JJW Arkitekter, som begge har stor erfaring med hospitalsbyggeri.

Projektsummen for renoveringen af den vestlige fløj i bygning D1 er ca. 40 millioner kroner. Bygningen kan efter planen tages i brug igen i sommeren 2016.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095