23948sdkhjf

Henning Larsen Architects tegner højhus i 30 etager

Det danske arkitektfirma er valgt som vinder af et parallelopdrag i Gøteborg.
Henning Larsen Architects har vundet konkurrencen om et nyt markant vartegn, et højhus på op til 30 etager i Gøteborg.

Projektet, som udvikles for Skanska Fastigheter Göteborg, består af en åben stueetage med blandede funktioner samt to tårne til erhvervslejemål. De i alt 40.000 m² skal fordeles på op til 30 etager, og projektet bliver dermed en fremtrædende del af byens skyline.

I dommerbetænkningen fremhæves blandt andet projektets dagslyskvaliteter og fleksibilitet i indretningen. Desuden ser juryen et stort potentiale i den høje grad af variation i udformningen af både bygningskrop og facader, som sikrer en differentieret oplevelse af byggeriet på både kort og lang afstand.

- Dertil kommer visionen om at skabe et byggeri med en stor funktionel diversitet, det vil sige med mange forskellige programmer for forskellige målgrupper som eksempelvis restauranter, café, kultur, detailhandel og fitnesscenter. Det sikrer liv i og omkring bygningen også uden for arbejdstid, og det har vi gode erfaringer med fra andre kontorbyggerier, uddyber partner og designansvarlig arkitekt Søren Øllgaard.

Konkurrencen blev gennemført som parallelopdrag, og vinderforslaget skal nu danne grundlag for den videre lokalplanlægning. Det er derfor endnu ikke besluttet, hvornår byggeriet påbegyndes. Indbudt til at deltage i konkurrencen var, foruden Henning Larsen Architects, White Arkitekter og Reflex Arkitekter.

Projektet er designet med henblik på at kunne opnå den højeste certificering inden for LEED.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156