23948sdkhjf

Kompliceret beton: BIG-museum overskrider budgettet

Bunkermuseet i Blåvand mangler ti millioner.
Byggeriet af det nye bunkermuseum ved Tirpitz-bunkeren i Blåvand har været i gang i et halvt år, og nu er budgettet overskredet. Det skriver Jydskevestkysten.

Der mangler ti millioner kroner, og A.P. Møller Fonden, der har bidraget med 80 millioner, er klar til at betale otte millioner, hvis Varde Kommune kan finde de sidste to millioner.

- Betonen blev meget dyrere, og det har betydet, at vi måtte tilbage og regne på det. Flere firmaer sprang fra, fordi det er en kompliceret støbekonstruktion, og de andre firmaer har taget hårdt ved, fordi der ikke er mange, som kan lave det, siger museumsdirektør for Museet for Varde By og Omegn, Claus K. Jensen, til Jydskevestkysten.

Prisen var gået 20 millioner over budgettet, men der er allerede fundet besparelser på ti millioner, så hullet kun er på ti millioner.

Museumsbyggeriet omfatter opførelse af cirka 2.500 kvadratmeter kvadratmeter museumsbygning med underjordisk forbindelse til Tirpitz-bunkeren.Bygningen kommer til at ligge skjult i en bunke jord, der blev til overs, da kanonstillingen blev bygget under 2. verdenskrig.

Den oprindelige pris for projektet er 104 millioner kroner.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.244