23948sdkhjf

Henning Larsen skaber byfornyelse i klimakvarter

Tegnestuen skal stå i spidsen for en samlet løsning for fornyelse af bygninger, gård og gaderum i en udvalgt karrébebyggelse i København
Konkurrencen om Københavns Klimakarré er vundet med et forslag, der skal fungere som en fremtidig ”show case” og skabe grobund for en helhedsorienteret og bæredygtig byfornyelse og åbne mulighederne for at realisere målsætningerne for et bæredygtigt og klimatilpasset København. Konkurrencen drejede sig om Skt. Kjelds Klimakvarter på Østerbro.

Det vindende team tæller, foruden Henning Larsen Architects, også Henrik Larsen rådgivende ingeniørfirma, TagTomat og V!GØR. Det skriver Henning Larsen Architects på sin hjemmeside.

- Københavns Klimakarré skal som et fyrtårnsprojekt demonstrere, hvordan en helhedsorienteret og innovativ tilgang til renovering og regnvandshåndtering kan skabe bedre boliger og gårdmiljøer i en typisk karrébebyggelse, fortæller Signe Kongebro, arkitekt og partner i Henning Larsen Architects.

Gennemføres i tæt dialog
Projektet afspejler en helhedsorienteret tilgang med fokus på energirenovering, klimatilpasning, arkitektur og dagslys. Realiseringen af projektet skal fra start til slut gennemføres i tæt dialog med Københavns Kommune og ikke mindst beboere og ejere i karréen.

Klima-byfornyelsen tager udgangspunkt i fire overordnede visioner, der omhandler regnvandshåndtering, forøgelse af friarealet ved indtagelse af tage, gavle og kantzonen, styrkelse af naboskabet og optimering af bygningerne i forhold til energiforbrug, dagslys og indeklima.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094