23948sdkhjf

Rubow vinder Ballerup Psykiatrihospital

Arkitekterne er udpeget som totalrådgiver på det to-fasede byggeri af Ballerup Psykiatrihospital.
Et 5.600 kvadratmeter stort nybyggeri til behandling af spiseforstyrrelser for Region Hovedstaden og Psykiatrisk Center Ballerup har fundet sine vindere. Projektet er udarbejdet i samarbejde med Wessberg Rådgivende Ingeniører og BOGL(Bang og Linnet Landskab) med Rubow arkitekter som totalrådgiver.

- Projektet er videreudviklet til et meget overbevisende forslag i både helhed og detalje, der på forbilledlig vis fanger stedets ånd og samtidigt løser programmets funktionelle udfordringer på en ny, givende og identitetsskabende måde, lyder det fra dommerbetænkningen af fase to.

Helende arkitektur i parkområde
Det nye projekt danner rammen om et behandlingsmiljø præget af stedets landskabelige karakter, hvor kontakten til det grønne og en gennemgående varm materialeholdning danner rygsøjle for et klart opfatteligt koncept for arkitektonisk way-finding.

Bevægelsen sammenbinder nybyggeriet i et præcist indre flow og er defineret af stemningsskabende oplevelser af at ’gå over landskabet’, ’at gå på landskabet’ og ’at gå nede i landskabet’. Som perler på en snor etableres fem mødesteder, som skal skabe identitet for enhederne i form af blandt andet ’velkomstrummet’, ’biblioteket’ og ’pejsestuen’.

Byggeriet skal samle fire eksisterende behandlingsinstitutioner i Region Hovedstaden og kommer til at tilbyde konferencecenter, ambulatorium, døgnafsnit og botilbud samt en terapipark. Konkurrenceprojektet introducerer et strategisk byggekoncept, der er åbent for en efterfølgende brugerprogrammering.


Fakta om projektet:
Bygherre: Region Hovedstadens Psykiatri, Psykiatrisk Center Ballerup
Byggegrund: 24.000 m2
Nybygningsareal: 5.600 m2
Sted: Ballerup
Forventet indvielse: 2017

Totalrådgiver og Arkitekt: RUBOW arkitekter
Ingeniør: Wessberg A/S Rådgivende Ingeniører
Landskabsarkitekt: Bang & Linnet Landskab

Bæredygtighed: Projektet er DGNB screenet til sølv

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093