23948sdkhjf

Oscar Petersen & Søn giver lærlinge chancen

VVS-virksomheden har lige nu ni lærlinge.
Mangel på faglært arbejdskraft og lærlingepladser fik forleden Dansk Industri (DI) til at starte en kampagne for at få virksomhederne til at tage flere praktikanter.

Den opfordring har de for flere år siden taget til sig hos Oscar Petersen & Søn (OP&S) på H. C. Ørsteds Vej.

Det store VVS-firma har lige nu ni lærlinge, seks inden for VVS og tre inden for smedeområdet.

- Hvis vi skal forsyne vores egen stab med udlært arbejdskraft, skal vi selvfølgelig tage lærlinge, og vi har altid gjort meget ud af at uddanne de unge til at få et indblik i vores branche, siger direktør Lars Petersen.

Skrev 60 ansøgninger
Kenneth Andersen (25) og Rasmus Rehnberg (20) er to af de lærlinge, der lige nu er hos VVS-firmaet på H.C. Ørsteds Vej.

- Jeg har skrevet mindst 60 ansøgninger og fik kun svar fra fire, siger Rasmus Rehnberg, der er arveligt belastet. Hans far er også smed og også oplært hos OP&S.

Efter grundforløbet på Tech College i Aalborg kunne Rasmus ikke få en praktikplads. Efter et par måneder på Orskov Yard kom han på Produktionsskolen i Elling. Her kunne smedelærer Ole Guldsmed hurtigt se, at Rasmus havde det rette smedegen, og han hjalp med kontakten til OP&S.

- Det er bare med at klø på

Kenneth Andersen arbejdede i fem år på Danish Crown-slagteriet i Sæby, men syntes, det blev for ensformigt.

- Min far kender Lars (Pedersen, red.), så han lagde et godt ord ind for. Det er altid nemmere, hvis man kender nogen, der kender nogen, siger Kenneth.

Rasmus og Kenneth tøver ikke med at anbefale deres jævnaldrende at tage en faglig erhvervsuddannelse.

- Man skal bare tage fat. Vis noget selvstændighed og at du selv kan tage beslutninger. Og så skal du møde til tiden, siger Rasmus.

Stor ordre fejret
OP&S har et halvt hundrede mand ansat på virksomhedens afdelinger i Frederikshavn, Skagen og på Læsø. Firmaet arbejder over hele landet, og er lige nu med til at bygge en ny kontorbygning for BMS Mobilkraner i København.

I Frederikshavn er de med til den store renovering af Boligforeningen Vesterports Mølleparken i sydbyen. I Skagen arbejder de blandt andet for FF og i Aalbæk for Launis, og fredag eftermiddag fejrede medarbejderne, at OP&S vandt en del af licitationen på Sæby Fiskeindustris nye fabriksbygning.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.081