23948sdkhjf

- Opsvinget lader vente på sig

Nordvestjysk VVS-generalforsamling stod i indtjeningens tegn.
Tekniq VVS Nordvestjylland har netop afholdt generalforsamling. Det var blikket rettet mod både det forgangne og det kommende år i vvs-branchen.

- Vi er igennem det værste, men selve opsvinget lader vente på sig. Der er stor forskel på, hvor meget de enkelte firmaer har at lave. Hr. og fru Jensen kimer os ikke ned her i området. Det skal være større projekter, som giver noget at lave. Helt generelt er det nok i de store byer østpå, der sker mest, mente formand Gert Flæng.

2014 var et år med mange nye spor for installationsbranchen:

- Formatet på de nye uddannelser blev fundet, vvs-overenskomsten kom på plads – desværre uden den store fornyelse, men dog med besparelser for virksomhederne – og vi fik ny autorisationslov. Alt i alt er branchen forhåbentligt rustet til det måske kommende opsving.

Indtjeningen i fokus
Generalforsamlingen bød også på et indlæg under titlen ”Udfordringer for indtjeningen”. Indholdet var bl.a. ændrede prisstrukturer i vvs-branchen, hvor de traditionelle prislister med betydelige rabatspænd ændrer sig i retning af lavere listepriser med mindre rabat. Udviklingen udfordrer vvs-installatørernes typiske indtjeningskilder.

- Hvad skal du gøre for at fastholde indtjeningen på materialerne, nu hvor prislister og rabatter begynder at ændrer sig markant? Det bedste råd er simpelthen at lade være med at tage udgangspunkt i listeprisen. Tag i stedet din kostpris og læg en fast avance på, sagde Lars Ove Hansen.

Han rettede blikket tilbage mod finanskrisen i 2008.

- De virksomheder, der havde kriseplaner, klarede sig klart bedst. Lav derfor en nedskrevet plan for, hvad du vil gøre, hvis der kommer en pludselig og betydelig nedgang i omsætningen. Det rammer hårdt og hurtigt, og du skal gennemføre din fastlagte plan lige så hurtigt, slog Lars Ove Hansen fast.

Fakta: Tekniq VVS Nordvestjylland
Tekniq VVS Nordvestjylland har 42 medlemsvirksomheder og som kommer fra Holstebro, Lemvig, Struer, Ringkøbing-Skjern, Skive, Thisted og Morsø kommuner.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.235