23948sdkhjf

Sparker gang i bykernefornyelse

Næste etape af fornyelsen af Aabenraa, den nordlige del af bymidten, er på vej til at blive realiseret.
Områdefornyelse rykker fra syd til nord i Aabenraa. Forbedringer i den sydlige midtby er ved at blive realiseret, så Aabenraa kommune går nu i gang med at søge tilskud til fornyelse af den nordlige ende af Aabenraa bykerne.

Det område, der skal fornyes, strækker sig fra Callesensgade i vest til et stykke ud i erhvervsområdet nord for havnen mod øst. I området ligger også banegården, Nørreport, den nordlige del af gågaden, området ved Klinkbjerg og Barkmøllegade samt Lavgade og Højgade ned til Forstallé.

Områdefornyelsen i den nordlige del af Aabenraa skal være med til at opfylde visionerne i den overordnede udviklingsplan ”Fremtidens Aabenraa – Fremtidens Købstad” om at gøre Aabenraa til et attraktivt sted at slå sig ned.

Fra 5 til 51 millioner
En ansøgning bliver sendt til Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter, som har en pulje øremærket til ældre, nedslidte byområder, inden for kort tid.

Får Aabenraa Kommunes et ja til ansøgningen i ministeriet skal kommunen bruge et millionbeløb på områdefornyelsen, som er mindst det dobbelte af ministeriet i tilskud. Da kommunen fik tilskud fra ministeriet på 5 mio. kr. til områdefornyelsen i den sydlige ende af midtbyen, endte det med at blive et projekt til samlet 51 mio. kr.

Områdefornyelsen omfatter delprojekterne:
• Renovering af området ved Nørreport, Barkmøllegade og Lavgade med indretning af byrum med tidssvarende udstyr og med mulighed for, at de kan anvendes til forskellige aktiviteter

• Midlertidige installationer og aktivitetsmuligheder

• Renovering af udvalgte gadestrækninger i partnerskab med private husejere

• Etablering af anlæg til regnvandshåndtering som aktive og rekreative dele af byrum og opholdsarealer

• Strategi for bygningsfornyelse og energirenovering via partnerskaber med husejere

• Havnearealer knyttes til bymidten ved belægning, byinventar og begrønning
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093