23948sdkhjf

Dansk Byggeris formand tager orlov

Martin Skou Heidemann tager konsekvensen af den verserende kartelsag og overlader midlertidigt formandskabet til næstformand Claus Bering.
Dansk Byggeris bestyrelse har tirsdag eftermiddag holdt ekstraordinært bestyrelsesmøde for at drøfte sagen om det københavnske byggekartel og formand Martin Skou Heidemanns meget omtalte rolle heri.

Martin Skou Heidemanns firma, Skou Gruppen, har i denne uge, i lighed med 24 andre byggevirksomheder, modtaget bødeforlæg i sagen, og Martin Skou Heidemann har på den baggrund valgt at tage orlov fra sin post som formand for Dansk Byggeri.

- Jeg vælger at tage orlov som formand i en periode, så jeg får mulighed for sammen med mine advokater at få denne sag ordentligt belyst. Jeg ønsker ikke at stå i vejen for Dansk Byggeri eller bestyrelsens arbejde, så længe der er tvivl om min rolle i denne sag, siger han i en pressemeddelelse.

- Jeg kan oplyse, at Skou Gruppen ikke på noget tidspunkt har været under efterforskning, ransagning eller har skullet afgive forklaring til politi eller konkurrencemyndigheder i forbindelse med myndighedernes optrævling af byggekartellet. Derfor er jeg også meget overrasket over pludseligt at få et bødeforlæg. Det har jeg naturligvis også forholdt SØIK gennem mine advokater. Jeg skal dybt beklage den situation, som jeg har medvirket til at bringe branchen og mine kollegaer i, men jeg kan samtidig forsikre om, at hverken Skou Gruppen eller jeg er skyldige i det, vi bliver anklaget for, slutter Martin Skou Heidemann.

Bestyrelsen bakkede op om formandens beslutning om at tage orlov, mens sagens bliver tilstrækkeligt belyst. Næstformand Claus Bering tegner således formandsskabet i Dansk Byggeris bestyrelse indtil videre. Claus Bering er adm. direktør i CRH Concrete A/S.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.201