23948sdkhjf

Arkitekter skal ikke uddannes til ledighed

Mange nyuddannede arkitekter og designere går ledige. Derfor har regeringen nedsat et udvalg, der skal komme med anbefalinger til, hvordan vi fremtidssikrer de videregående kunstneriske uddannelser.
Henholdsvis 46 procent og 52 procent af de arkitekter og designere, som blev uddannet i 2012, var ledige seks måneder efter, de havde afsluttet deres uddannelse. Arkitekterne – og især designerne – har også højere ledighed end andre grupper af dimittender i op til fem år efter endt uddannelse og for arbejdsstyrken samlet set.

Et nyt udvalg skal derfor se på, hvordan de danske design- og arkitektuddannelser kan uddanne studerende i et omfang, så de efterfølgende kan finde relevante job, samtidig med at uddannelserne bevarer og styrker en højinternational kvalitet.

- De nyuddannede designere og arkitekter er på niveau med nogle af de dygtigste i verden, og uddannelserne er anerkendt i udlandet. Men vi kan ikke være bekendt at uddanne de studerende til ledighed. De studerende skal have en uddannelse, de kan bruge til noget, og som der er efterspørgsel efter, siger uddannelses- og forskningsminister Sofie Carsten Nielsen.

3XN-stifter Kim Herforth Nielsen er med i udvalget, der har TV2’s administrerende direktør, Merete Eldrup, som formand. Øvrige medlemmer er Ingelise Bogason, Martin Manthorpe, Karen Lisa Salamon, Christian Have og Sofie Holstein.

Udvalget skal blandt andet forholde sig til uddannelsernes indhold og tilrettelæggelse, sammenhængen mellem de videregående kunstneriske uddannelser og beslægtede uddannelser, uddannelsernes struktur og mulighed for øget samarbejde og institutionernes størrelse. Derudover skal udvalget i sit arbejde inddrage overvejelser om en ny dimensionering af uddannelserne.

Udvalget fremlægger sit arbejde for uddannelses- og forskningsministeren i marts 2015.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079