23948sdkhjf

Kolding sætter nye standarder for byplanlægning

Koldings vision ’Vi designer livet’ har fået et nyt og meget konkret aftryk: En helhedsplan for den nye bydel i Eltang, som er udviklet med masser af input fra beboerne, potentielle tilflyttere og fagfolk.
Massevis af input fra workshops, samtaler med lokale Eltang-borgere og dialogmøder med fagfolk er nu samlet i en helhedsplan, som blev godkendt af Kolding kommunes plan- og boligudvalg den 8. september.

Helhedsplanen spænder vidt ved at tegne de overordnede linjer for blandt andet den fremtidige bebyggelse, veje, stier, fællesarealer, affaldshåndtering og klimatilpasning.

- Med den nye bydel i Eltang er det lykkedes at sætte helt nye standarder for, hvordan vi kan udvikle nye boligområder fremover. Helhedsplanen bærer tydeligt præg af, at den er udviklet gennem en dynamisk proces med input fra interessenterne, og vores videre opgave er nu at omsætte de mange spændende tanker til en lokalplan, fortæller Thomas Boe, direktør for By- og Udviklingsforvaltningen i Kolding Kommune.

Interessenterne har bidraget som deltagere i en pionérgruppe og fokusgruppe. Den første med lokale Eltang-borgere og potentielle tilflyttere, den anden med udvalgte nøglepersoner, som har ageret tænketank, og dermed har været med til at diskutere hvad Kolding i fremtiden skal kunne tilbyde af bygge- og bosætningsmuligheder og diskutere indholdet og formgivning af det ny byområde.

Præsentation af den nye bydel
Næste skridt er at præsentere helhedsplanen på et borgermøde den 23. september i Eltang Kirkehus. Her vil kommunen samtidig løfte sløret for nogle af de første tiltag, der er på vej for at sætte fokus på det nye boligområde.

- Den nye bydel kommer til at ligge i smørhullet i Trekantområdet tæt på motorvejsnettet, og samtidig midt i noget af den smukkeste natur vi har i kommunen. Det har vi forskellige forslag til, hvordan vi kan udnytte både til glæde for borgerne i Eltang og for potentielle tilflyttere. De første tiltag vil vi præsentere på mødet, fortæller Thomas Boe.

Fakta
Den nye helhedsplan er udviklet af By- og Udviklingsforvaltningen i samarbejde med rådgivningsfirmaet Rambøll.

Fire workshops, to med elever og lærere fra Eltang Skole, og to med pionérgruppen, som primært har bestået af borgere fra Eltang og potentielle tilflyttere til den nye bydel.

Desuden har en fokusgruppe bidraget med udvalgte nøglepersoner:
- Anne Faaborg, ejendomsmægler, fra HOME Kolding
- Ole B. Jensen, professor fra AAU Institut for Arkitektur og Medieteknologi
- Lena Gade, arkitekt fra GadePlan
- Louise Werge, rumdesigner fra Rumlighed
- Ulrik Jungersen, designchef fra Kolding Designsekretariat
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141