23948sdkhjf

Dialog skabte job i byggebranchen

For at sikre tilstrækkeligt kvalificeret arbejdskraft til byggefirmaers efterspørgsel udvidede et bygge- og anlægskursus. Det har skabt jobs og fornyet interesse fra virksomhederne.
Entreprenørfirmaer hyrer i stort tal faglærte arbejdere til de mange byggeprojekter, der er i gang på Fyn. Men når jobcentrene har sendt dem ufaglært arbejdskraft, er de ufaglærte ofte blevet sendt tilbage igen. Ganske enkelt fordi de ikke har tilstrækkeligt med kompetencer.

Det problem lader et nyt samarbejde mellem Jobcenter Nordfyn og AMU Fyn dog til at have rådet bod på. Det skriver Fyns Stiftstidende.

Får de nødvendige kompetencer
Jobcenter Nordfyn gik i dialog med entreprenørfirmaer, der havde afvist de ufaglærte, for at finde frem til, hvilke kompetencer de havde brug for. Resultatet blev en udbygning af AMU Fyns 28 dage mod byg- og anlæg til et 40 dages kursus og praktikforløb.

Af de ni kursister, der gennemførte det første af det udvidede forløb, har de fem nu job. Fra Jobcenter Nordfyn melder jobkonsulent Carsten Sejr Andersen om interesse fra virksomhederne for at få 40-dages kurset gentaget.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094