23948sdkhjf

Hovedentreprise til 671 millioner kroner på jernbaneprojekt i udbud

Endnu en etape af den milliarddyre nye jernbane over Vestfyn er sendt i udbud

Anlægsentreprenører fra ind- og udland kan nu sikre sig endnu en opgave på den nye cirka 35 km lange højhastighedsbane på Vestfyn.

Vejdirektoratet er på banen med et nyt udbud af togstrækningen. Denne gang gælder det en række anlægsarbejder langs strækningen, herunder jordarbejder, afvanding, broarbejder, berørte veje og stier, samt udførelse af eventuelle erstatningsveje med tilkørselsramper og lignende.

Det viser data fra Projektagenten, Licitationens søsterportal til overvågning af udbud og projekter.

Ydermere omfatter anlægsarbejderne opbygning af den enkelte entreprisestræknings sporkasse, inklusive levering og udlægning af såvel underballast som skærver til 7 cm under fremtidig svelle.

Værdien af entreprisesummen er anslået til 671 mio. kr. Det fremhæves dog, at den anslåede værdi er udtryk for et skøn. Heri er inkluderet værdien af to forskellige incitamentspuljer, en tidsincitamentspulje samt en risiko- og optimeringspulje, som entreprenøren har mulighed for at opnå del af.

Entreprenører, der ønsker at komme i betragtning til anlægsarbejderne, har frist til at afgive tilbud 19. september.

Arbejderne forventes med de aktuelle planer at starte sidst i oktober 2024 og skal være færdig den 30. april 2027.

Den nye højhastighedsbane bliver cirka 35 km lang, og dermed 4 km kortere end den nuværende jernbaneforbindelse over Vestfyn og med en mere lige linjeføring, der gør det muligt at køre med op til 250 km/t med persontog. Dermed reduceres rejsetiden på strækningen.

Rådgiver på plads

Anlægsarbejderne er den seneste i en række af udbud på den vestfynske banestrækning, Vejdirektoratet har udsendt de seneste måneder.

I foråret var der tale om hovedentrepriser på to delstrækninger, henholdsvis Spedsbjerg - Gribsvad og Gribsvad – Ålsbo. Samlet har disse to hovedentrepriser en anslået kontraktværdi på 842 mio. kr. 

Vejdirektoratet valgte i maj 2022 Atkins som totalrådgiver med Niras som underrådgiver til detailprojekteringen af den nye jernbane.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094