23948sdkhjf

Efter konkurs: Entreprenør på plads til endnu en institution

Adserballe & Knudsen skriver et nyt institutionsbyggeri i bogen

Hverken hos Adserballe & Knudsen eller Københavns Kommune har det stået helt stille i industriferien, for parterne har nu underskrevet kontrakten på udførelsen af en ny daginstitution på Refshaleøen i København.

- Og samarbejdet starter med det samme, for byggeriet har en ganske stejl opstart, og allerede inden måneden er gået, er vi kommet i gang, skriver Adserballe & Knudsen i en nyhed om opgaven.

- Vi skal aflevere ved udgangen af 2025, så der er ingen tid at spilde.

Med fire vuggestuegrupper, tre børnehavegrupper, et fælleshus, udearealer og legeplads på tagterrasserne skal der skabes en verden af leg og læring fordelt over tre etager.
Institutionen skal samlet have plads til 114 børn og 26 voksne.

Genudbud

Opgaven er vundet efter et genudbud af projektet, der oprindeligt blev vundet Combi Byg, der gik konkurs i oktober 2023.

Projektet udføres sammen med det oprindelige rådgiverteam, Pluskontoret Arkitekter og Danakon – Rådgivende Ingeniører.

Som tidligere beskrevet i disse spalter udsendte Københavns Kommune efter et længere tilløb og forarbejde genudbuddet af institutionen i foråret.

Da Combi Byg havde totalentreprisen, var entreprisesum anslået på 48 mio. kr. I det nye udbud var den ifølge data fra Projektagenten, Licitationens søsterportal til overvågning af udbud og projekter, skruet op til anslået 50,5 mio. kr.

Hvad værdien af kontrakten mellem Adserballe & Knudsen og Københavns Kommune er, oplyser parterne ikke.

Er kommet videre

Samlet blev cirka 20 projekter påvirket, da Combi Byg måtte dreje nøglen for sidste gang. 

Institutionen på Margretheholm er det seneste i en række af projekter, der er kommer videre efter at være bremset af entreprenørens konkurs.

Albertslund Kommune har såedes valgt Kabi Entreprise som ny entreprenør til at videreføre byggeriet af en ny institution, Børnehuset Brillesøen, som skal give plads til omkring 180 børn.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.066