23948sdkhjf

Pilen erstatter udkigspunkt ved Femern

Femern-projektets udsigtpunkt bliver nu taget ned

Snart er det slut med at danne sig det store overblik over Femern-projektet fra det eksisterende udkigspunkt i Rødbyhavn. Men besøgende får igen mulighed for at få syn for sagen og det enorme anlægsprojekt.

Arbejdet med nedtagningen begynder 12. august og sker som et led i etableringen af det nye udsigtspunkt, Pilen. Det oplyser Femern A/S i en nyhed.

Pilen ventes at åbne i starten af det nye år med en ny rampe og adgangssti fra en nærliggende p-plads.

Den eksisterende platform bliver fjernet allerede nu, da den ligger netop, hvor den nye adgang til Pilen skal etableres. Materialerne fra platformen, der er bygget af træ, vil derefter blive genanvendt til en gangbro i området.

24 meter over landskabet

Arbejdet med Pilen skrider fremad efter planen. Der mangler imidlertid endnu to sæt bærende søjler med fag, før det nye udkigspunkt når sin fulde højde på 24 meter over det omgivende landskab.

Aarsleff vandt hen mod slutningen af 2023 opgaven med at etablere Pilen, som er en gradvist stigende 217 meter lang rampe - den samme længde som et af de elementer, tunnelen bliver bygget med, og slutter i en spids i retning mod Tyskland.

Herfra vil besøgende kunne følge med i udsejlingen af tunnelelementerne samt byggeriet af tunnelportalen og den kommende vej- og jernbaneforbindelse ind i landet.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062