23948sdkhjf

Fabrikslukning har kostet 60 jobbet

Nedlukningen af gipspladeproduktionen hos Saint-Gobain Gyproc i Kalundborg går ind i den afsluttende fase

Saint-Gobain Gyproc har sagt farvel til 60 af de godt 150 ansatte på fabrikken i Kalundborg. 

Det er sket som led i den nedlukning af produktionen af gipsplader, der selskabet meldte ud for et år siden, og som nu nærmer sig sin afslutning.

Det skriver SN.dk.

- Det sidste hold var på 35 personer og stoppede op til påske. Alle, der ville blive påvirket af det her, er nu opsagt, så der er udleveret opsigelser og fyresedler til alle mand, og der bliver ikke opsagt flere med de planer, vi kan se nu, fortæller fabrikschef Søren Arens til avisen.

Han oplyser også, at de flest af de nu tidligere medarbejdere skulle have fundet andet arbejde.

Overkapacitet og konkurrence

Produktionsudstyret skal nu flyttes fra Saint-Gobains danske fabrik til et af koncernens anlæg i Tyskland. Processen ventes nu afsluttet sidst i april 2025, hvilket er fire måneder senere end oprindelig planlagt.

Gyproc-fabrikken i Kalundborg producerede gipsplader og -lofter samt akustiklofter og -vægge under produktnavnet Gyptone.

Nedlukningen af den danske produktion blev sidste år begrundet med adskillige faktorer.

Dels har der der i en årrække været en overkapacitet på det nordeuropæiske gipsmarked. Dels har det været stadigt sværere at drive fabrikken i Kalundborg lønsomt, lød det blandt andet fra firmaet-

- Gyproc i Kalundborg har fx været ramt af den voldsomme inflation, af historisk høje energipriser, af stigende råvarepriser og af leverance-udfordringer. Alt sammen noget, der har påvirket konkurrenceevnen i negativ retning, påpegede Saint-Gobain Gyproc også.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078