23948sdkhjf

Aalborg Havn gør klar til at investere 500 millioner

Bestyrelsen i Aalborg Havn A/S har den. 9. oktober principgodkendt et investeringsbudget på 500 mio. kr. for Aalborg Havn-koncernen i årene 2014-2016.
Den udløsende faktor for beslutningen om det store investeringsbudget er, at Aalborg Kommune på sit anlægsbudget for 2015 og 2016 har afsat 38 mio. kr. til opgradering af Tranholmvej til fire spor. For havnen de mange virksomheder i området er Tranholmvej en flaskehals, der har dæmpet den fortsatte udbygning.

- Endnu mangler det statslige tilsagn om medfinansiering af de resterende 38 mio. kr. til Tranholmvejs udvidelse. På havnebestyrelsens vegne har jeg skriftligt appelleret til de nordjyske folketingsmedlemmer om at argumentere for vigtigheden af vejudvidelsen. Det bedste argument er, at både erhvervsområdet og havnen vil skabe vækst og arbejdspladser og er indstillet på at investere massivt under forudsætning af at infrastrukturen bliver udbygget, siger formanden for Aalborg Havns bestyrelse, Aalborg-borgmester Henning G. Jensen.

Indleder forhandelinger om finansiering
Aalborg Havn har bl.a. som formål at være erhvervsramme for virksomheder, der har behov for nærhed til havnefaciliteterne. Denne gruppe på godt 100 virksomheder er vokset markant de seneste ti år, og det samme er aktiviteten i erhvervsområdet øst for Tranholmvej. En analyse udarbejdet af Aalborg Kommunes Erhvervskontor og Erhvervsnetværk 9220 viser, at mange af virksomhederne i Aalborg Øst planlægger yderligere vækst.

- Den analyse har gjort mig endnu mere sikker i min anbefaling til bestyrelsen om godkendelse af den massive investeringsramme for havnen. Virksomhederne tilkendegiver et behov for flere arealer, produktionsfaciliteter, servicebygninger og teknologi ud fra en forventning om, at Aalborg Havn og Aalborg Kommune – sammen med staten -investerer i de nødvendige forbedringer af den pressede infrastruktur, siger adm. direktør Claus Holstein, Aalborg Havn.

Aalborg Havn indleder nu forhandlinger med sine trofaste finansieringspartnere: Banker og realkreditinstitutioner. Bestyrelsen forventer, at principaftalerne om finansiering af de planlagte investeringer er på plads ved udgangen af året.

Aalborg Havn koncernensegenkapitalen er vokset til ca. 500 mio. kr.. Dertil kommer løbende frasalg af arealer i Centralhavnen med henblik på at kunne egenfinansiere en større del af investeringerne i havneområdet i Aalborg Øst.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141