23948sdkhjf

Ny investor i 110 mio. kr. OPP-projekt

Industriens Pension indtræder som investor i udbygningen af stråleterapien på Næstved Sygehus, som KPC skal stå for at opføre.
Entreprenørvirksomheden KPC indgik i juni en aftale med Region Sjælland om at stå for opførelse af ejendommen til 110 mio. kr. KPC står desuden for drift og vedligehold af ejendommen.

Ejendommen er på 4.700 m2, og udvidelsen vil fra 2015 øge kapaciteten, så op mod 10.000 flere kræftpatienter fra Region Sjælland kan få strålebehandling på sygehuset.

Aftalen med Region Sjælland løber i 10 år og kan forlænges med yderligere 4 år.

- Det er meget tilfredsstillende, at vi ved at gå ind i dette offentlig-private partnerskab kan være med til at sikre borgerne i regionen bedre behandlingsmuligheder. Partnerskabet gør det muligt at opføre en bygning af højere kvalitet og dermed lavere driftsomkostninger. Samtidig sikrer vi de 400.000 industriarbejdere med opsparing hos os et stabilt afkast i en lang periode, og KPC får skabt dansk byggeaktivitet til gavn for beskæftigelsen. Alle involverede parter har gavn af dette partnerskab, fastslår Laila Mortensen, adm. direktør i Industriens Pension.

Bidrag til samfundet
Sygehusbyggeriet er Industriens Pensions første OPP i Danmark.

- Vi er glade for, at der nu begynder at komme flere OPP-projekter i Danmark og vil gerne gå ind i flere offentlig-private partnerskaber, når projekterne tilgodeser den risiko, vi påtager os, og der er udsigt til at opnå en fornuftig forrentning. Med OPP-modellen kan vi både bidrage til samfundet og sikre medlemmerne i pensionsordningen de størst mulige pensioner, siger Laila Mortensen.

Aftalen er formelt betinget af Region Sjællands godkendelse samt ibrugtagning af det færdige byggeri.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125