23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Knauf: Stor fremgang på klima og cirkularitet i ny CSR rapport

Knauf udgiver ny CSR rapport for 2023, som viser stor fremgang på både klima og cirkularitet

Til trods for et udfordrende marked i den danske byggebranche, har Knauf formået at styre virksomheden sikkert igennem 2023 og præsenterer nu stor fremgang på både klima, cirkularitet og social ansvarlighed i ny CSR rapport. 

Administrerende direktør hos Knauf, Morten Ørnstrand-Søborg er godt tilfreds med årets resultat, som viser en markant CO2-reduktion i scope 1&2. "Vi har i 2023 formået at reducere vores CO2-udledning med hele 29%, hvilket bringer os et godt stykke af vejen mod vores målsætning om 70% CO2-reduktion i 2032" - Morten Ørnstrand-Søborg. Nedgangen i CO2-udledning sker primært på baggrund af gennemførte energioptimeringsprojekter, ændret produktsammensætning og -volumen i 2023.

 

"Alt afhængig af, hvor meget gips vi modtager fra markedet, producerer vi med op til 30% genanvendt gips"

- Morten Ørnstrand-Søborg

 

Stort fokus på genanvendelse og cirkularitet

Genanvendelse og cirkularitet fylder meget hos Knauf, som i mange år har modtaget og genanvendt oparbejdet gipsaffald i ny gipsproduktion. I 2023 lykkedes det virksomheden at sikre store mængder gips fra de danske byggepladser.

"Alt afhængig af, hvor meget gips vi modtager fra markedet, producerer vi med op til 30% genanvendt gips" fortæller Morten Ørnstrand-Søborg. "Gipsleverancerne vil altid variere over et år, men samlet set øgede vi den gennemsnitlige andel af genanvendt gips sidste år fra 15 til 23%, hvilket er utroligt positivt".

Knauf forventer at modtage langt større mængder oparbejdet gipsaffald i de kommende år og forbereder selv store anlægsinvesteringer for at kunne skrue helt op for andelen af genanvendt indhold i nye produkter.

Du kan downloade og læse hele CSR rapporten fra Knauf på vores hjemmeside - både vores nyeste CSR rapport for 2023 og vores øvrige CSR rapporter, der strækker sig tilbage til 2020. 

Knauf A/S
Kløvermarksvej 6
9500 Hobro
Mariagerfjord Kommune
Danmark
CVR nummer: DK54050313
P nummer: 1003103433

Kontaktperson

LN
Line Nielsen
Sustainability Manager
Line.Nielsen@knauf.com

Send til en kollega

0.048