23948sdkhjf

Bruger halv milliard på energieffektiviseringer

To hospitaler, 11 kommuner og Region Hovedstaden går sammen om at energieffektivisere offentlige bygninger for 465 mio. kr.
Der skal isoleres bedre, vinduer skal udskiftes, belysningen skal ændres og så skal der investeres i mere miljøvenlig opvarmning for millioner af kroner i offentlige bygninger i hovedstadsregionen.

Region Hovedstaden sætter sig nu i spidsen for et projekt, der skal energieffektivisere offentlige bygninger i 11 kommuner og på Glostrup og Bornholms Hospitaler over de næste tre år.

Formålet er, at reducere energiforbruget og CO2-udledningen fra de offentlige bygninger. Her kan der virkelig hentes meget ved energibesparelser og renovering i form af efterisolering, udskiftning af ineffektive tekniske installationer, ændrede ventilationsanlæg etc.

Bedre vinduer og ventilation samt LED-belysning
Projektet har som mål at nedsætte energiforbruget og i højere grad basere det på vedvarende energikilder som vind, sol, biomasse, jordvarme mv. Der skal også bruges penge på blandt andet isolering af klimaskærm, udskiftning af vinduer, effektivisering af ventilationsanlæg og LED-belysning.

Region Hovedstadens initiativ vil samle erfaringer og viden på tværs af kommunerne og hospitaler i et sekretariat, der vil fungere som støttefunktion for investeringsprojekterne.

- Vi kan nå virkelig langt i kampen for mindre C02-udledning ved at kigge på vores offentlige bygninger. Energiinvesteringer for 465 mio. kr. vil både være til gavn for klimaet, men også driftsøkonomien og så vil investeringerne betyde flere grønne job, siger Lars Gaardhøj, formand for Miljø- og grøn vækstudvalget i Region Hovedstaden.

Fakta
Kommunerne har afsat over 400 mio. kr. til renoveringer af deres bygninger i de kommende tre budgetår

To hospitaler i Region Hovedstaden, Glostrup og Bornholms Hospital, står for investeringer for mere end 50 mio. kr.

De øvrige partnere er kommunerne Albertslund, Fredensborg, Frederikssund, Gentofte, Gladsaxe, Gribskov, Hørsholm, Ishøj, Lyngby-Taarbæk og Rudersdal.

Energieffektiviseringen er godkendt af Europa-Kommissionen som er et ELENA-program (European Local Energy Assistance), hvor hovedstadsregionen modtager over 18 mio. kr. i støtte fra EU til at forberede investeringerne i energirigtige renoveringer.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.127