23948sdkhjf

Systemair fortsætter væksten

Ventilationsspecialisten Systemair har opkøbt den tyske ventilationsproducent Menerga GmbH. Overtagelse af Menerga i Danmark trådte i kraft den 1. oktober 2013.
- Med tilføjelsen af Menerga får Systemair nu mulighed for at servicere den del af markedet der efterspørger aggregater til mere specialiserede ventilationsløsninger. Og modsat har Menerga brug for at få en stærkere organisation bag sig. På den måde er det et rigtig fint match, udtaler Alex Rasmussen, adm. direktør, Systemair Danmark.

Menergas nuværende salgsorganisation bibeholdes og udadtil kommer selskabet stadig til at fremstå som en selvstændig enhed i forhold til salg og markedsføring, både i Danmark og resten af Europa. Det sikrer at den ekspertise der er opbygget i Menerga gennem 30 år fastholdes.

Ekspert på nicheområde
Menerga blev etableret i 1981, og er en af Europas førende inden for produktion af specialaggregater til svømmehaller og køleaggregater til serverrum, med et stærkt fokus på bæredygtighed og klimavenlige løsninger. Det tyske selskab, der har specialiseret sig i højteknologiske aggregater med avanceret automatik, henvender sig primært til den mere nicheorienterede del af ventilationsmarkedet. Specielt inden for ventilation til svømmehaller, varmegenvinding og vandkøleanlæg, besidder Menerga store kompetencer og know-how.

I Danmark har Menerga blandt andet leveret aggregater til Valby Vandkulturhus, Rambøll Huset på Amager, Danfoss i Gråsten, Glostrup Storcenter og Slotssøbadet i Kolding.

Menergas omsætning for 2012/13 lå på ca. 422,8 mio. kr., hvoraf eksport til andre europæiske lande udgjorde halvdelen. Den beskæftiger i dag 400 ansatte.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078