23948sdkhjf

Ny skole til 123 mio. kr. i Odder opføres som OPS

Opførelsen af en ny skole i Odder, der skal bygges i stedet for Skovbakkeskolen, vil blive gennemført som Offentligt Privat Samarbejde (OPS).
Når Odder Kommune om kort tid går i gang med at rive det meste af Skovbakkeskolen ned for at bygge en helt ny skole på stedet, kommer det til at ske i samarbejde med et privat firma, som desuden påtager sig at stå for driften i 25 år.

I hvert fald har Odder byråd den 7. oktober vedtaget, at man vil arbejde på at projektet gennemføres som et OPS.

Byrådet besluttede i april i år at rive den gamle Skovbakkeskolen og bygge en nye skole, hvilket vil koste cirka 123 mio. kr .

Udbydes i total- eller hovedentreprise
Odder Kommune kunne have valgt at udbyde arbejdet i totalentreprise (entreprenør som hovedansvarlig) eller hovedentreprise (kommunen som hovedansvarlig), men byrådet har efter en samlet vurdering besluttet OPS som den model man vil arbejde efter.

Det har ifølge Odder Kommunes hjemmeside været et tungtvejende argument, at der er størst sikkerhed for anlægsøkonomien ved både totalentreprise og OPS, men ikke mindst, at sikkerheden for en budgetteret driftsøkonomi er størst ved OPS.

Første gang med OPS
Det er første gang Odder Kommune vælger en anden model end total- eller hovedentreprise.

I første omgang skal Odder Kommune forhåndsgodkende mulige entreprenører/konsortier inden selv samarbejdsprojektet kan gå i gang, og byrådet har bevilget en sum på 7,6 mio. kr. (ud af den ramme, der er afsat til byggeriet) til det forberedende arbejde, herunder rådgivning. Odder Kommune forventer dog ikke, at hele bevillingen går til dette, men også vil indgå i den senere proces.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095