23948sdkhjf

Ny kræftrådgivning indvies i Aalborg

Aalborgs nye kræftrådgivningscenter er klar til indvielse den 11. oktober. HP Byg, Polyform og Grontmij har stået for projektet.
Endelig er tiden er kommet, hvor Aalborgs nye kræftrådgivning - et af syv såkladte Livsrum - kan slå dørene op og invitere indenfor. Indvielsen finder sted fredag den 11. oktober på Steenstrupvej 1 i Aalborg.

Det særlige Livsrum består af fem huse, bygget sammen om et lyst og venligt fællesrum.

Byggeriet er det andet af i alt syv nye kræftrådgivninger, som Kræftens Bekæmpelse bygger sammen med Realdania. Visionen er at skabe huse, der føles hjemlige og rare, og som kan inspirere til kreativitet og nysgerrighed. I Aalborg har region Nordjylland valgt at gå med i byggeriet, hvor de vil tilbyde fysisk træning til patienter i kemoterapi.

Tættere samarbejde
Bygningen har sit helt eget arkitektoniske præg og skiller sig tydeligt ud fra de nærliggende hospitalsbygninger. Det er et grønt og bæredygtigt hus. Husets ydre er skabt af genbrugsmursten, og udenom findes en kuperet have med terrasse, gangsti og pavillon, der skaber mulighed for både leg og eftertanke.

Med placeringen tæt på kræftafdelingen er der lagt op til et tættere samarbejde mellem hospitalet og Kræftens Bekæmpelse. Det kan være med til at sikre kræftpatienter fra Nordjylland et endnu bedre behandlings- og rehabiliteringsforløb.

Livsrum i Aalborg blev i foråret 2012 vundet af et team bestående af HP Byg, Polyform og Grontmij.

Læs mere: Vinder af nordjysk kræftrådgivning fundet .

Åbninger landet over
Kræftens Bekæmpelse og Realdania bygger syv nye kræftrådgivninger tæt på de store kræftbehandlende sygehuse. Projektet kaldes Livsrum. Rådgivningen i Næstved blev indviet 7. juni 2013. I efteråret indvies rådgivningen i Aalborg d. 11. oktober, i Vejle d. 31. oktober og i Odense d. 22. november. Til foråret er rådgivningerne i Roskilde og Herning også færdigbyggede. Kun Herlev mangler stadig at finde en egnet placering.

De nye rådgivninger kommer til at ligge tæt på de kræftbehandlende sygehuse, og nøgleordene for byggerierne vil være tryghed, hjemlighed, åbenhed og nærvær.

Realdania støtter projektet med 50 mio. kr. Støtten fra Realdania giver mulighed for at bygge huse af høj kvalitet, der giver kræftramte de bedst mulige rammer til at komme sig i. De penge, som Kræftens Bekæmpelse investerer i de nye kræftrådgivninger, kommer bl.a. ved salg af nogle af de nuværende rådgivninger.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094