23948sdkhjf

Renoverer og reducerer skole for 94 millioner kroner: Udbud i efteråret

Efter diverse udbud forventes byggeriet at kunne gå i gang inden udgangen af 2025

Et tiltrængt arbejde med at forny Nordals Skolen kan nu gå i gang.

Byrådet i Sønderborg Kommune har netop godkendt en justeret masterplan for renovering af den alsiske skole og sender dermed projektet ind i sin næste fase. Prisen for at gøre de store planer til virkelighed forventes at lande på 94 mio. kr.

- Byrådet har afsat midler til en gennemgribende renovering af Nordals Skolen, og det glæder mig, at vi nu kan sætte processen i gang, siger borgmester Erik Lauritzen (S) i en pressemeddelelse.

- Jeg er samtidig meget tilfreds med, at justeringen af masterplanen spiller sammen med Byrådets andre udviklingsprojekter i Nordborg, herunder etablering af et kulturhus som ny nabo til skolen og ændrede trafikforhold i byen, lyder det også fra borgmesteren.

Projektet indebærer blandt andet, at antallet af kvm reduceret med renoveringen, så der er to spor på alle årgange fra 0.-9. klasse samt etableres et produktionskøkken. Som en del af planerne flyttes en ungdomsskole også til Nordals Skolen, hvilket skal være med til at skabe liv i bygningerne efter almindelig skoletid.

Udbud i efteråret

Med afsæt i masterplanen vil den endelige løsning blive konkretiseret i den kommende projektering.

I efteråret 2024 gennemføres EU-udbud på totalrådgiver, og det er forventningen, at byggeriet kan påbegyndes ved udgangen af 2025.

Renoveringen vil så blive gennemført i perioden fra 2025 til 2028.

Byggeriet planlægges i etaper, så skolen kan fungere fuldt under ombygningen. I det omfang det er muligt, vil den gamle skole bruges til genhusning under byggeriet.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093