23948sdkhjf

Fagudstilling flytter fra Slagelse til slot: - Vi har smidt maskinmarken op i luften

Maskinmarken er smidt op i luften og lander anderledes, når den store fagudstilling for den grønne branche rykker teltpælene op og flytter fra Slagelse til Ledreborg Slot ved Lejre

- Trods en perlerække af stadig flottere udstillinger kunne man lidt frækt sige, at de også gentog sig selv. Det var lidt det samme fra år til år. Nu tager vi et stort spring og både håber og tror, at det vil få en helt ny kreativitet bragt frem i både os selv og udstillerne.

Det siger Joel Klerk, bestyrelsesformand for Have & Landskab, som i 2025 flytter den grønne fagudstilling fra Slagelse til Ledreborg Slot i Lejre ved Roskilde. Det sker efter 11 udstillinger og 22 år i Slagelse.

- Beslutningen om at flytte fra Slagelse skyldes, at vi var mere og mere udfordret af logistikken, siger Joel Klerk og uddyber: 

- Med skiftet til Ledreborg Slot får Have & Landskab en optimal infrastruktur, en organisation, der er vant til at afvikle store arrangementer, og ikke mindst nogle af de flotteste parkomgivelser hele landet har at byde på.

Nytænkning for maskinfolket

”Engen” ved Ledreborg Allé kommer til at udgøre maskinområdet til Have & Landskab ´25, og her venter der maskinfolket en helt ny oplevelse, fortæller Maskinleverandørernes repræsentant i Have & Landskabs bestyrelse, Bent Tangemann.

- Man kan sige, at vi har smidt maskinmarken op i luften og skabt en helt ny grundplan. Den er engelsk inspireret i sin udformning som et kryds fremfor de lange lige rækker, vi kendte det fra Slagelse, fortæller Bent Tangemann. 

Samtidig sænkes den største standstørrelse for at give udstillerne øget incitament for at gentænke deres stand. 

- Vi ser jo helst, at alle udstillerne ikke blindt tager hele sortimentet med, men i stedet går målrettet til værks og fokuserer mere på nyheder og netop de løsninger, som Have & Landskabs gæster har mest brug for, siger Bent Tangemann.

Opbakning fra anlægsgartnerne

Den største enkeltgruppe af besøgende på Have & Landskab er anlægsgartnerne. 

- Derfor er det vigtigt, at de også kan se sig selv i de nye rammer, men det er jeg overbevist om at de vil kunne, siger Danske Anlægsgartneres direktør, Michael Petersen.

I hans optik vil fagmessen byde på nye og spændende rammer med det geografiske skift. 

- På Ledreborg er rammerne netop anlagt til at give de besøgende en storslået oplevelse. Samtidig bibeholder vi jo alt det, som igennem årene har gjort udstillingen til centrum for den grønne branche i hele Skandinavien, udtaler Michael Petersen.

Have & Landskab

Fagudstillingen Have & Landskab finder sted i ulige år. Næste udstilling finder sted 3. til 5. september 2025.

Udstillingen havde 278 udstillere og 11.661 besøgende til sidste udgave i 2023.

Have & Landskab er ejet og arrangeret af branchens fire centrale aktører: Danske Anlægsgartnere, Maskinleverandørerne – park, vej og anlæg, Danske Planteskole og Københavns Universitets Institut for Geovidenskab og Naturforvaltning.

Første udgave af Have & Landskab blev afholdt i 1992. Næste udgave blev afholdt i 1995 og siden da har udstillingen været afholdt i alle ulige år. Fra 1992 til 2001 blev Have & Landskab afholdt et nyt sted i landet hver gang, men fra 2003 til og med 2023 havde udstillingen til huse ved ZBC Jernbjerggaard i Slagelse.

Kilde: Have & Landskab

Han forklarer videre, at skiftet til Ledreborg er blevet modtaget positivt fra både Danske Anlægsgartneres hovedbestyrelse og ikke mindst fra Have & Landskabs Advisory Board med repræsentanter fra hele landet og alle de grupper, som udgør udstillingens publikum: Fra kommunale vej- og parkafdelinger over kirkegårde til landskabsarkitekter.

Har prøvet det meste før

Ledreborg Gods drives til dagligt af Silvia og John Munro, der er den 8. generation i familiens eje.

Til Have & Landskab stiller de op mod 17 hektar til rådighed, altså et stykke mere end udstillingens godt 14 hektar i Slagelse. Men det giver ikke John Munro og hans hold sved på panden, at op mod 12.000 grønne fagfolk nu vil strømme til slotsparken i løbet af de tre dage i sensommeren 2025.

- På Ledreborg har vi prøvet det meste før, , siger John Munro.

- I over 30 år har vi afholdt arrangementer, og vores livsstils udstilling i maj har op mod 20.000 besøgende i løbet af fire dage, mens vores slotskoncerter trækker op mod 12.000 på en enkelt dag, fortsætter han.

Artiklen er en del af temaet MXtra - Maskin- og materiel.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08