23948sdkhjf

Midtjysk skole til 140 millioner kroner millimeter fra at blive en realitet

Den godt og vel 140 mio. kr. dyre skole Nye Stoholm Skole i Viborg Kommune er blot få skridt fra at blive sendt i udbud og få taget det største spadestik

- Den er hjemme!

Sådan sagde Uffe Ellemann-Jensen på valgdagen den 11. marts 1998, da statsministerposten syntes at være en realitet for den afdøde Venstre-legende.

Samme sætning synes de også at være tæt på kunne i Stoholm i Viborg Kommune – dog med forhåbninger om et bedre udfald end Ellemann-Jensen.

For den midtjyske stationsby rykker realiseringen af en ny skole tættere på, hvor man nu kun er få bureaukratiske processer fra at veksle planerne til det første spadestik. 

Det skriver Viborg Stifts Folkeblad.

Onsdag i denne uge skal Børne- og Ungdomsudvalget på et møde godkende licitationsresultatet for skolebyggeriet, og når Byrådet i Viborg Kommune derefter har vendt tommelen op, kan byggeriet påbegyndes.

Ifølge lokalavisen ventes det at ske inden for den næste måned, og udsigten til, at skolebyggeriet snart kan starte, vækker glæde i Børne- og Ungdomsudvalget.

- Det har været en kæmpe rejse, og det er vildt, at vi er nu på vej mod det første spadestik om en måneds tid. Det er en stor milepæl, og en stor målsætning der er nået, så det er fantastisk, siger Birgith B. Langballe (Velfærdsdemokraterne), der er næstformand i udvalget.

Forsinket projekt

Der projekteres ifølge Viborg Kommune efter aflevering af byggeriet, så den nye skole kan tages i brug i august 2026.

Dermed er de tidligere udmeldte planer forskubbet en del.

Kommunens egen hjemmeside for den nye skole i Stoholm har således bagkant på projektering i april i år efterfulgt af licitationen frem til udgangen af 2023, byggeri frem til juni 2025 og ibrugtagning omkring august samme år - altså et år tidligere end nu udmeldt.

Også budgettet er skredet undervejs.

I første omgang præsenterede kommunens byråd 120 mio. kr. til skolebyggeriet.

Et beløb, som siden blev hævet til 125,6 mio. kr., mens byrødderne i november sidste år sidenhen også nikkede ja til at øge budgettet med 10 mio. kr. yderligere.

Endnu ikke udbudt

Den nye Ny Stoholm Skole er endnu ikke blevet sendt i udbud, da den ifølge Projektagenten, Licitationens søsterportal til overvågning af udbud og projekter, først bliver udbudt, når bygherren i form af Viborg Kommune endeligt har godkendt projektet.

Skolen bliver udbudt i storentrepriser.

Råhusentreprisen indeholder bygningsarbejder, herunder jordarbejder, afløb i jord, beton, betonelementer, anlægs- og gartnerarbejde, murværk, indvendig aptering, lukningsarbejder, gulv-, tag- inventar og malerarbejder.

Teknikentreprise indeholder VVS, ventilation, EL og CTS-arbejde.

Ny Stoholm Skole bliver Viborg Kommunes 26. skole.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.045