23948sdkhjf

Køge Kyst fremrykker projekt

Investorinteresse får Køge Kyst til at ændre og fremrykke planerne for en ny strand ud for Køges Søndre Havn med flere år.
I udviklingsplanen for Køge Kyst blev der i 2011 skitseret en ny strandø ud for Søndre Havn, som skulle tilføre det nye byområde - og hele Køge - nye rekreative muligheder og løse problemerne med fedtemøg og lavt vand. Tanken var at gennemføre strandøen, når de nye dækmoler til Køge Jorddepot er etableret om ca. 5 år, idet disse moler er en forudsætning for, at øen bliver stabil.

I mellemtiden har det vist sig, at der er stor interesse for at investere i boliger på Søndre Havn, ligesom der politisk er ønske om hurtigt at tilføre Køge nogle attraktive boliger tæt på kysten. Denne ændrede prioritering sætter fokus på en hurtig etablering af en god strand, som kan stå klar, når de første nye beboere flytter ind på Søndre Havn.

Muligvis klar til badegæster næste år
Det er derfor besluttet i stedet for strandøen at etablere en såkaldt strandfodring. Det betyder, at der lægges nyt sand uden på den eksisterende strand, sådan at kystlinjen rykker længere ud i Køge Bugt. Det vil give en bredere strand med gode forhold for badende og med væsentligt mindre fedtemøgsproblemer. Den nye strand, som vil åbne i 2014, forhåbentlig inden badesæsonen er slut.

Strandfodringen kan gennemføres uden at afvente de nye dækmoler og vil med den rigtige udformning give en stabil ny strand af høj kvalitet. Samtidig giver strandfodringen mulighed for at flytte strandbeskyttelseslinjen, som er en forudsætning for, at Køge Kommune kan udarbejde den første lokalplan for Søndre Havn.

Den mere præcise udformning af den nye strand er ikke afklaret endnu men drøftes p.t. med interessenter og myndigheder. Det ligger dog fast, at både Kano- og Kajakklubben og Valkyrien bliver liggende i deres nuværende klublokaler nogle år frem. Deres adgang til vandet vil blive sikret i det nye strandprojekt.

Det nye strandprojekt indgår i Køge Kommunes forslag til ny kommuneplan, der netop er offentliggjort og behandles af byrådet den 29. august.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094