23948sdkhjf

Byggeri til 250 millioner skaber sammenhæng

Der er fokus på lys og helbredende arkitektur i byggeriet af Psykiatrien i Esbjerg, som nu er nået til rejsegildet.
Mandag fejrede håndværkere, politikere og medarbejdere rejsegilde på udvidelsen af Region Syddanmarks Psykiatri i Esbjerg.

- Vi vil skabe mere sammenhæng og bedre behandling til patienterne. Det er det, vi er i gang med at forberede her og nede i byen i Esbjerg. Moderne rammer, der kan give patienterne en god og specialiseret behandling og udsigt til et bedre liv, sagde regionsrådsformand Carl Holst (V) fra talerstolen.

Byggeriet har været i gang siden januar i år og skal stå færdigt i starten af 2015. Håndværkerne renoverer og moderniserer 6.000 m² og udvider med yderligere 6.100 m², og projektet løber samlet op i cirka 250 mio. kr.

NCC er entreprenør, mens Arkitema er totalrådgiver. Underrådgiver og ingeniør er Rambøll.

Byggeriet foregår i to faser. Den første fase, der omfatter tre nye sengeafsnit og en ny servicebygning, blev indledt 2. januar 2013 og forventes klar til indflytning i marts 2014. Herefter følger anden fase, der består af en omfattende ombygning af eksisterende sengeafsnit, hovedbygningen samt etableringen af nye udearealer. Denne fase ventes afsluttet i marts 2015.

Det nye byggeri vil i højere grad leve op til fremtidens krav om sammenhæng, lys, tilgængelighed og helbredende arkitektur: Der åbnes op med mere lys og flere farver. Ved brug af andre materialer og farver lukkes naturen ind. Der skal være større sammenhæng mellem bygninger og park – ansporing til bevægelse og naturoplevelser gennem sansehave, stiforbindelser, aktivhave med multibane, duftende blomster og vandbassin. Steder, hvor man kan være aktiv, og steder hvor man kan trække sig tilbage og iagttage. Og så bygges der en sportshal i nær sammenhæng med det øvrige byggeri.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095