23948sdkhjf

Byparken genopstår i Aarhus

Arkitektfirmaet Arkitema Plan & Landskab står bag tegningerne af en ny Bypark. Den realiseres af Malmos Anlægsgartnere, mens Risskov Enterprise står for tømrerarbejdet.
Aarhus får en ny, centralt placeret Bypark. I hvert fald en uges tid. Byparken, der var et populært samlingssted i Festugen 2012, genopstår nemlig i en ny version, hvor det arkitektoniske fokus har været sameksistensen mellem cyklister og fodgængere.

Musikhusparken og Rådhusparken forenes igen i år på grønneste vis, når Frederiks Allé lukkes for al tung trafik, og der etableres én stor bypark til glæde for flere. I årets udgave af Byparken er cyklisternes vej gennem parken nøje tænkt sammen med parkens øvrige brugere, så alle trygt kan færdes samtidig i parken. Cyklisterne vil krydse Byparken igennem en særlig cykelzone, som byder på forskellige oplevelser og cykelrelaterede faciliteter.


To hvide møbelkonstruktioner, hvoraf den ene binder de to eksisterende parker sammen over cykelzonen, bliver Byparkens centrale samlingssted. Det ene møbel vil ud over at fungere som en sikker, men udfordrende overgang for fodgængere, være en udsigtsplatform hvorfra man kan iagttage livet i parken. Konstruktionen bliver suppleret af grønne fodgængerfelter i parkens terræn. Det andet møbel vil danne en tribune til leg og ophold ved byparkens scene.

Arkitektfirmaet Arkitema Plan & Landskab står bag tegningerne af parken, som realiseres af Malmos Anlægsgartnere, mens Risskov Enterprise står for tømrerarbejdet.

- Det er utrolig spændende at være en del af processen omkring Festugen og designe dette års midlertidige bypark. Cyklisterne er indtænkt i udformningen og bidrager til livet i parken. De midlertidige ”møbler” til krydsning, leg og ophold, håber vi giver både fodgængere og cyklister dejlige rekreative oplevelser, der får folk til at tænke på stedets mange fremtidige muligheder og peger på parkens varige kvaliteter som central grøn oase lige i hjertet af Aarhus, fortæller Kreativ leder fra Arkitema, Heidi Hjort Thuesen, om arbejdet med parken.

Byparken er derudover udsmykket med en vulkan, som Aarhus Festuges sponsor Grundfos har skabt. Med to-tre minutters mellemrum sender vulkanen 15-20 meter høje vandsprøjt op i luften.

Fakta:
Arr.: Aarhus Festuge i samarbejde med Arkitema, Grundfos, anlægsgartner P. Malmos, Alectia, Aarhus Tech, Risskov Entreprise, Veksø, Cykelby Aarhus
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.085