23948sdkhjf

Arkitema skal planlægge østjysk havneprojekt

Odder Kommune ønsker at udvikle havnen i Hov og har udvalgt Arkitema til at stå for helhedsplanen.
I Odder Kommune satser man på, at en kommende udvikling af Hov Havn er vejen til at tiltrække nye borgere, virksomheder og turister. Kommunen inviterede derfor fem arkitektfirmaer til at deltage i en tilbudskonkurrence, som netop er afsluttet med Arkitema som vinder.

Stig Ammitzbøll Jørgensen, der er forretningsområdechef for Urban Design i Arkitema, glæder sig til det kommende arbejde med helhedsplanen – en opgave han betegner som både spændende og kompleks:

- For at sikre, at helhedsplanen bliver både brugbar og realiserbar, foreslår vi en proces, der både inddrager borgere, andre interessenter og potentielle investorer. Her kan vi blandt andet afdække, hvor tæt og højt havnen skal bebygges, og hvilke funktioner den, udover boliger, skal rumme, for at den både blive attraktiv for kommende beboere, for havnens besøgende, men også for potentielle investorer, siger han.

En havn med endnu mere liv
I helhedsplanen præsenterer Arkitema nye udemiljøer omgivet af bygninger, som rummer gode boliger, der orienterer sig mod både solen og vandet. Visionen er, at den fremtidige havn skal være et område for alle i Hov og for de mange turister, der besøger havnen. Et havnemiljø, der summer af liv, og som skaber sammenhæng mellem byen, trafikhavnen og lystbådehavnen.

Helt konkret består helhedsplanen af en beskrivelse af havnens omfang og placering af ny bebyggelse til boliger og evt. erhverv, samt en beskrivelse af hele infrastrukturen og parkeringen ved havnen. Derudover rummer helhedsplanen en landskabelig behandling af udearealer, en havnepromenade samt udpegning af bebyggelser, miljøer og udearealer, der evt. skal bevares.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109