23948sdkhjf

Første spadestik til 82.000 m² i ny bydel

Med NCC som entreprenør har Professionshøjskolen UCC taget hul på Carlsberg Byens første – og største – byggeprojekt.
Tirsdag stak uddannelsesminister Morten Østergaard og Københavns overborgmester Frank Jensen spaden i jorden til det nye UCC-byggeri i Carlsberg Byen. Byggeriet kommer til at huse Professionshøjskolen UCC samt butikker, erhvervslejemål og boliger. UCC byggeriet bliver det største byggeri i Carlsberg Byen.

Lige nu ligner byggepladsen omkring den nedrevne Ny Tap langt fra et område for uddannelse og viden. Men i 2016, når byggeriet står færdigt, vil omkring 10.000 studerende og 800 medarbejdere have deres daglige gang på Professionshøjskolen UCC’s nye campus.

- Jeg ser frem til, at Campus Carlsberg om et par år bliver nyt centrum for UCC’s professionsuddannelser, videreuddannelse og forskning. Det bliver et stærkt og innovativt uddannelsesmiljø for de mange studerende, der får deres gang her, siger rektor for UCC Laust Joen Jakobsen.

En vision skal virkeliggøres
Finansieringen og aftalen om det nye byggeri faldt på plads i 2012, og siden har Carlsberg Byen arbejdet med nedrivningen af tapperiet Ny Tap, som UCC-byggeriet skal erstatte. Ny Tap er nu forvandlet til ca. 35.000 ton knuste og genanvendelige byggematerialer.

Og efter det officielle første spadestik kan UCC-byggeriet, som også er det første byggeri i Carlsberg Byen, for alvor gå i gang.

- Det første spadestik til UCC-byggeriet markerer, at vi nu skal i gang med at virkeliggøre Carlsberg Byens vision om at genopfinde samspillet mellem kulturinstitutioner, erhverv og boliger, som vi også kender det fra den københavnske middelalderby og brokvartererne. Vi tror på, at det vil skabe et levende og mangfoldigt bykvarter til glæde for alle, siger Flemming Borreskov, bestyrelsesformand for Carlsberg Byen P/S.

Startskud til en spændende ny københavner-bydel
Hele byggeriet, som inkluderer Professionshøjskolen UCC’s nye campus, er på 82.000 kvadratmeter og får blandt andet et 100 meter højt boligtårn, der kommer til at skyde op blandt fredede bryggeribygninger som fx ’De hængende Haver’.

Det er den svenskejede bygge- og udviklingskoncern, NCC, der skal stå for opførelsen af det store byggeri, hvor det meste skal stå færdigt om blot tre år.

- Hos NCC er vi glade og stolte over at kunne være med til at tage dette første spadestik til Carlsberg Byen. Det er det reelle startskud til en spændende ny københavner-bydel. Samtidig markerer denne milepæl NCC’s største byggeprojekt i Danmark nogensinde, og jeg glæder mig derfor til at følge projektet de næste år, siger Klaus Kaae, adm. direktør for NCC Construction.

FAKTA OM CARLSBERG BYEN
Over de næste 15-20 år vil Carlsberg Byen udvikles som et unikt og levende bykvarter i København, der er attraktivt for både erhvervsliv, beboere og besøgende. Samlet set opføres godt 567.000 kvadratmeter blandet bebyggelse.

Planen for Carlsberg Byen vandt i 2009 prisen for verdens bedste masterplan på World Architecture Festival i Barcelona. Et gennemgående træk vil være, at mange bygninger vil huse butikker i stueplan og kontorer, uddannelsesinstitutioner og boliger på de øverste etager.

Carlsberg Byen får ca. 3.000 boliger – som i tråd med projektets ambition om mangfoldighed og bæredygtighed i bred forstand – vil blive udbudt i forskellige størrelser og prisklasser. Samtidig vil Carlsberg Byen indeholde fredede, ikoniske bryggeribygninger såvel som gamle og nye haver og grønne åndehuller. Når bykvarteret er fuldt udbygget, bliver det et lavenergiområde efter laveste energiklasse i gældende bygningsreglement. Målet er, at gøre Carlsberg til et CO2-neutralt område.

Udviklingsselskabet Carlsberg Byen P/S står for udviklingen af den 25 hektar store, tidligere bryggerigrund i hjertet af København. Konsortiet bag Carlsberg Byen P/S består af Realdania, Carlsberg, PFA Pension, PenSam og Topdanmark.

Læs mere om planerne for Carlsberg Byen på projektets hjemmeside
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125