23948sdkhjf

Levende øer i Ørestad

Arbejdet med at anlægge flydende planteøer i kanalen i Ørestad City er nu færdigt og overleveret til Vandlauget.
Kanalen i Ørestad City har udviklet sig til et levende og grønt byrum med Metrohaverne og de tre øer, som stod færdige i fjor. Og med de nye planter på og omkring øerne i kanalen er det nu blevet endnu grønnere. Det skriver By & Havn.

I stensætningerne ved øerne er der plantet sø-kogleaks, som er siv-lignende planter og brudelys, som bliver omkring en meter høje og har lyserøde blomster. På selve de flydende øer er der plantet en blanding af sivplanter, gule og violette blomster og lyseblå forglemmigej. Derudover blev der i fjor plantet åkander i vandet omkring øerne, som allerede trives godt.

Læs mere: Unge arkitekter bag tre nye øer i Ørestad.

I øjeblikket ser de nye planter ikke ud af det helt store, men ifølge landskabsarkitekt Brunella Vejbæk fra Gottlieb Paludan Architects, er det fordi, det grønne skal have tid til at sætte sig.

Farver og frodighed
Øerne i sivegaden er tegnet af Open Research Team (ORT), og landskabsarkitekterne fra Gottlieb Paludan Architects har bidraget med planteteknisk viden blandt andet i forbindelse med valget af planter.

Øerne stod færdige i efteråret 2012 og er vinderforslaget fra den åbne projektkonkurrence ’Byrum for livet’, som blev udskrevet i 2011 af By & Havn, Grundejerforeningen Ørestad City, Ørestad Vandlaug og Metroselskabet.

Øerne giver mulighed for at komme tæt på kanalens vandspejl og opleve sivegadens vandarealer på en ny måde. De skaber både bedre rum for ophold i byrummet og plads til aktiviteter og leg. Ligesom de også giver lettere adgang på tværs af kanalen – men først og fremmest er de sjove og naturlige mødesteder i bydelen.

Øerne er overdraget fra bygherren By & Havn til Grundejerforeningen Ørestad City og Vandlauget, som er ansvarlige for drift og vedligehold.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109