23948sdkhjf

Fagforeninger i fælles front: MT Højgaard-selskab skal opføre stort domicil

Fire fagforeninger går nu sammen med MT Højgaard Property Development om at opføre "Forbundshuset"

MT Højgaard Property Development skal frem mod 2026 opføre et nyt kontordomicil til foreløbigt fire fagforeninger ved Sluseholmen i Københavns Sydhavn. 

"Forbundshuset" skal rumme Blik- og Rørarbejderforbundet, Dansk El-Forbund, Dansk Journalistforbund - Medier & Kommunikation samt Malerforbundet i Danmark. Derudover vil de to A-kasser FAK og AJKS samt selskabet Fagenes Bofællesskab (FAB) også flytte med. 

Byggeriet vil ifølge en pressemeddelelse blive underlagt "en række arbejds- og lærlingeklausuler, der vil gøre det til et af de mest regulerede byggerier i Danmark".

- Vi søger alle mere tidssvarende lokaler, og ved at flytte sammen i Forbundshuset kan vi opnå en række administrative fordele samtidig med, at vi bevarer vores selvstændighed i alle faglige og politiske henseender, lyder det samlet fra fagforeningernes fire formænd. 

Det gælder Henrik W. Petersen fra Blik- & Rørarbejderforbundet, Benny Yssing fra Dansk El-Forbund, Tine Johansen fra Dansk Journalistforbund – Medier & Kommunikation og Tonny Olsen fra Malerforbundet i Danmark.

Kort om projektet

  • Byggeriet er døbt ”Forbundshuset” og ligger lige ved metrostation Sluseholmen, der åbner om få måneder.
  • Byggeriet forventes at stå færdigt i april 2026.
  • Forbundshuset bliver på i alt cirka 10.000 kvm og skal foreløbigt huse de fire forbund Blik og Rørarbejderforbundet, Dansk El-Forbund, Dansk Journalistforbund - Medier & Kommunikation samt Malerforbundet i Danmark, som ikke ligger beslag på alle de 10.000 kvm. Derudover vil de to A-kasser FAK og AJKS samt selskabet Fagenes Bofællesskab (FAB) også flytte med.
  • De fire forbund har hver især købt en procentdel af aktierne i det nye ejendomsselskab (Dansk Journalistforbund og Dansk El-Forbund 24,5 pct., Blik- og Rørarbejderforbundet og Malerforbundet 17 pct.). Derudover ejer MT Højgaard Property Development i første omgang 17 pct. 

Plads til flere

Selve byggeriet bliver på cirka 10.000 kvm og skal certificeres med DGNB Guld og DGNB Hjerte. 

"De fire forbund lægger ikke selv beslag på alle 10.000 kvm, og derfor er der plads, hvis andre fagforeninger skulle have interesse i at blive en del af fællesskabet", lyder det videre i pressemeddelelsen.

Byggeriet er udviklet og opføres af MT Højgaard Property Development:

- For MT Højgaard Property Development vil byggeriet være afslutningen på en årelang udvikling og tilstedeværelse i Sydhavnen, som vi er stolte af, siger adm. direktør Mads Lauritzen. 

Selskabet oplyser på sin egen hjemmeside, at de blandt andet har "haft en finger med i udviklingen med alt fra større firmadomiciler til levende boligkvarterer som fx Frederikskaj, Teglholms Have og A.C. Meyers Vænge".

Dansk Journalistforbund oplyser, at man betaler 120 mio. kr. for sin andel af det samlede byggeri.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109