23948sdkhjf

Svømmehal bliver forsinket og har igen brug for flere penge

Hornsyld Idrætscenter har nu for anden gang bedt om en forhøjelse af den kommunale lånegaranti

Totalrenoveringen af svømmehallen i Hornsyld Idrætscenter er stødt ind i uforudsete problemer. 

Promenadedækket om bassinerne har vist sig at være i så dårlig stand, at tre fjerdedele skal skæres væk og laves på ny. Det er jernarmeringen nede i betongulvet, den er gal med, skriver Horsens Folkeblad

Forklaringen lyder, at jernarmeringen er ødelagt, fordi den er gået ud i ventilationskasser, hvor vand, klor og luft er blevet kastet rundt. Det har tæret på ståltrådene gennem 45 år.

Og ikke nok med det, må idrætscenteret også ud og købe et nyt børneområde. Det gamle kaldet Regnskoven er placeret på promenadedækket. 

Ifølge bestyrelsesformand Søren Østergaard vil dem, der har leveret Regnskoven - i og med, at den kommer til at stå stille længe - ikke give garanti på pakningerne. 

- Og for at skifte dækket under regnskoven, så skal Regnskoven skæres i stykker og samles igen. Leverandøren vil heller ikke give garanti på det og slet ikke sige, at det kan lade sig gøre at gøre det, forklarer bestyrelsesformanden til lokalmediet. 

Samlet har idrætscenterets bestyrelse ansøgt Hedensted Kommune om en forhøjelse af lånegarantien på 5,27 mio. kr.

Og det er ikke første gang, at en forhøjelse bliver efterspurgt. Bliver den godkendt, vil det være tredje kommunale lånegaranti til renoveringen. I efteråret 2021 lød lånegarantien på 26,4 mio. kr., mens den i oktober 2022 blev udvidet med fem mio. kr. på grund af prisstigninger.

Den aktuelle sag skal endelig godkendes i kommunalbestyrelsen senere på måneden.

Hos Hornsyld Idrætscenter krydser Søren Østergaard fingre og kan allerede nu sige, at det ikke bliver til genåbning til august som planlagt. 

- Vi kommer ikke til at åbne før sidst på året - mellem efterårsferien og julen. Jeg kan ikke komme det nærmere nu, siger han til Horsens Folkeblad.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094