23948sdkhjf

Maskinerne ruller ind og gør plads til nye boliger i Farum

Tidligere rådhus bliver til rækkehuse, mens musikhus og institution viger pladsen for lejligheder ved Farums travleste kryds

Skilte med ’P-pladsen omdannes til byggeplads” møder nu de tusindvis af forbipasserende i Farums travleste trafikkryds ved Frederiksborgvej og Stavnsholtvej. Skiltningen markerer, at nu skal nedrivningsarbejde bane vej for 90 lejligheder i et byggeri navngivet Kulturporten, oplyser Furesø Kommune i en pressemeddelelse.

Det er udviklingsselskabet Sophienberg Gruppen, der har købt hjørnegrunden og nu indleder arbejdet, som starter med nedrivningen af den gamle institution Solsikken på Frederiksborgvej 5 og Musikhuset foran Farum Kulturhus.

Udviklerens planer omfatter en randbebyggelse i fire etager med skråtage i forskellige vinkler og med parkeringskælder. Der skal opføres op til 90 lejligheder, og bygherren oplyser, at byggeriet ventes klar til indflytning i første del af 2026.

Projektet har været længe undervejs. Det var allerede i efteråret 2018, at Sophienberg Gruppen sammen med PLH Arkitekter vandt Furesø Kommunes udbud med et forslag, der både omfatter nybyggeri og transformation af de eksisterende bygninger på stedet.

Sophienberg Gruppen er ikke alene i området.

Rådhus bliver rækkehuse

I den modsatte ende af området står firmaet Rådhushaven APS bag ombygning af den gamle, trelængede skolebygning og tidligere rådhus til rækkehuse. Og de bliver klar noget hurtigere, end lejlighederne. Firmaet bag oplyser, at de forventer, at de første boliger kan tages i brug i efteråret 2024.

– Det er stærke projekter, der forener området, fra det gamle smukke rådhus, der renoveres med respekt for bygningen og dets historie, til et nyt og spændende boligbyggeri, der danner ramme for porten til Kulturkvarteret, udtaler Bettina Ugelvig (A), formand for Plan- og Byudvikling i Furesø Kommune, i pressemeddelelsen om projekterne.

Byggeriet bliver markant, og det skal desuden skabe sammenhæng mellem områdets kulturtilbud og friarealer med grønne stier, spændende byrum.

Furesø Kommune arbejder derfor på et udkast for et samlet grønt område med plads til både forbindelsesled til gående og cykler men også til ophold i det grønne nærmiljø.

– Noget af vores planlægningsfokus i udviklingen af området har været, hvordan vi sikrer den bedst mulige sammenhæng mellem bygninger, passager og grønne områder. Vi skal skabe en god atmosfære for beboerne, og samtidig skal det grønne fungere rekreativt for både lokale beboere, forbipasserende og besøgende, udtaler Egil Hulgaard (C), næstformand for Plan- og Byudvikling.

Det er forventningen, at den gamle bibliotekshave kan omdannes til et attraktivt uderum i løbet af 2024.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094