23948sdkhjf

Tre er blevet til en i kommende kvarter, som vil binde byen sammen

I byområdet skal opføres 200-300 boliger, en tresporet skole, et svanemærket børnehus og idrætsfaciliteter

Team Masu + Cornelius Vöge er nu udpeget som holdet, der skal slå hovedlinjerne for ”Det nye kvarter i Bagsværd”. Det oplyser Gladsaxe Kommune i en pressemeddelelse om vinderen af konkurrencen om den kommende helhedsplan for området, som kommer i spil til byudvikling, når Københavns Kommune flytter ud af bygningerne ved Ringbo i Bagsværd og over i sit nye botilbud.

Ud over Masu Planning med Cornelius Vöge bestod konkurrencefeltet af Team Cobe og Team Effekt.

Hele arbejdet med det kommende kvarter hviler på visionen om at skabe "et nyt kvarter, baseret på bæredygtige principper. Det nye kvarter skal åbne sig mod resten af Bagsværd, skabe nye mødesteder omkring skole, dagtilbud og idræt, samt binde Bagsværd bedre sammen".

Op mod 300 boliger

Der er truffet politisk beslutning om, at der skal bygges en tresporet skole, et svanemærket børnehus og en idrætsfacilitet med fokus på indendørs atletik i det nye kvarter. Dertil skal også planlægges for 200-300 boliger i området for at sikre, at der er liv i kvarteret dagen igennem.

Vinderholdet, Team Masu + Cornelius Vöge, vandt med sit hovedgreb som; ”leverer et overbevisende svar på, hvorledes grundens landskabelige værdier løftes frem og bindes sammen til et aktivt centrum … og teamet lykkedes med at balancere disponeringen af de nye funktioner, så stedet ikke lukker sig om sig selv, men i stedet åbner sig, og bliver en attraktion for grunden i sig selv, og byen som helhed.” lyder det i bedømmelsesrapporten.

På den baggrund indgår Gladsaxe Kommune samarbejde med vinderteamet om at viderebearbejde hovedgrebet til en samlet helhedsplan for hele området.

Lang horisont

Som det står nu , vil der i resten af 2023 blive arbejdes der hen mod et forslag til en helhedsplan, der skal behandles politisk sidst på året for så at blive sendt i høring i starten af 2024.

Helhedsplanen forventes politisk vedtaget inden sommer 2024. Herefter er det forventningen, at der udarbejdes der en projektkonkurrence i forhold til ny skole og eventuelt idrætsfacilitet.

Der udarbejdes lokalplaner for området, før der kan gives byggetilladelse til de enkelte projekter indenfor området.

Det forventes, at skolen står klar til brug i 2032.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109