23948sdkhjf

150 millioner var ikke nok: Går videre med fem hold efter genudbud

River svømmehal ned, genbruger materialerne og bygger plejecenter i Holbæk

Op mod 70 pct. af de gamle byggematerialer vil blive genanvendt, når den gamle svømmehal i Holbæk viger pladsen for et nyt plejecenter.

Nedrivningen af den tidligere svømmehal på Vandtårnsvej i Holbæk er i fuld gang og forventes at være færdig i maj 2023. Men det er ikke ensbetydende med et farvel og tak til byggematerialerne. Helt i tidens ånd får materialerne nyt liv.

Eksempelvis bliver limtræsbjælkerne anvendt til andet kommunalt byggeri, betonen bliver knust på stedet og genbrugt, ligesom alt inventar fra svømmehallen er kommet på aktion, og en del er allerede solgt. Og så er der mursten, som bliver genanvendt til opførelsen af det nye plejecenter, der skal opføres på stedet. 

Faktisk skulle byggeriet være sat i gang om få måneder, men Holbæk Kommune og Lejerbo Holbæk så sig i december sidste år nødsaget til at hive i nødbremsen, da alle tilbud på totalentreprisen sprængte den økonomiske ramme. Ifølge udbudsmaterialet var den på 150 mio. kr.

Årsagen hertil var de globale prisstigninger på byggematerialer, høje energipriser og den generelle økonomiske udvikling, som havde medført for høje priser.

Går videre med fem hold

Samtidig med udbudsstoppet meddelte kommune og boligselskab, at plejecentret skulle genudbydes.

I denne nye udbudsrunde meldte ni ansøgere sig på banen, og Lejerbo Holbæk og Holbæk Kommune har nu i fællesskab gennemgået tilbuddene og udvalgt fem totalentreprenører.

Byggeriet omfatter 80 plejeboliger med tilhørende servicearealer samt et selvstændigt dagcenter, i alt cirka 7.400 kvm samt kælder Lejerbo vil stå for opførelse af byggeriet og vil efterfølgende eje og drifte de 80 almene plejeboliger. Udgifterne til plejecenterets servicearealer driftes af Holbæk Kommune.

Spadestik om et år

Næste skridt er tilbud fra de fem totalentreprenørteams, som evalueres af bygherrerådgiver, Lejerbo og administrationen i Holbæk Kommune.

Endelig kontraktindgåelse med den vindende totalentreprenør forventes indgået inden sommerferien.

Med den nuværende proces ser tidsplanen foreløbigt ud til at kunne overholdes, så der kan tages første spadestik til byggeriet i starten af 2024, og de første beboere kan flytte ind i løbet af sommeren 2025.

Om projektet

Ifølge Projektagenten, Licitationens søsterportal til overvågning af udbud og projekter, er der tal om:

  • Adserballe & Knudsen med C.G.Jensen Holdning, Vilhelm Lauritzen arkitekter, Kjær & Richter arkitekter og ABC ingeniører.
  • EMR Entreprenører med JJW Arkitekter og Ingeniør´ne
  • G.V.L. Entreprise med Rum Arkitekter (Kragh & Berglund), ISC ingeniører og DEM (Dansk Energi Management)
  • Pihl & Søn entreprise (BNS) med Friis Andersen Arkitekter og Dominia ingeniører
  • Thormann A/S med Erik Arkitekter og OJ rådgivende ingeniører.

Økonomien fik som skrevet plejecenterprojektet til at falde i første omgang. Holbæk Kommune kommer ikke ind på, hvad rammen specifikt er på i genudbuddet, men ifølge Projektagenten er den anslåede entreprisesum – igen, fristes man til at sige – på 150 mio. kr.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109