23948sdkhjf

Skal modtage 32.000 ton affald – Gladsaxe vælger rådgiver på ny genbrugsstation

Inden der er gået to år, vil den del af Gladsaxes borgere, der benytter kommunens genbrugspladser, få et nyt sted at køre hen.

Gladsaxe Ny Genbrugsstation skal inspirere borgerne til den grønne omstilling og derfor har projektet blandt andet fokus på brugervenlighed, optimale adgangsforhold og tilgængelighed samt oplysning om genanvendelse og sikkerhed. 

Sådan beskriver Cubic Group, der har vundet bygherrerådgivningen, projektet på sin hjemmeside.

Forventningen er, at den nye genbrugsstation kommer til at skulle modtage 32.000 ton affald og have 300.000 besøgende årligt.

Cubic Group oplyser endvidere, at projektet færdigprojekteres på baggrund af et byggeprogram udarbejdet af Rambøll.

Affald fra jernalderen

Den nye genbrugsstation etableres tæt ved den markante gravhøj Sneglehøj fra den ældre jernalder. 

Kroppedal Museum har på området fundet en såkaldt grube, som er en betegnelse for et nedgravet hul, som er fyldt op med affald – der er således en unik mulighed for at få fortid og fremtid til at smelte sammen arkitektonisk, lyder det beskrivende i udbudsmaterialer.

Fra Gladsaxe Kommune lyder det også, at klargøring af området, så man kan bygge, i første omgang indebærer at hegne gravhøjen ind, så det fredede område ikke berøres under byggeriet.

På den nye genbrugsstation vil man ifølge kommunen blive mødt med containere, som er sænket ned i en køregrav, så du kan kaste affaldet ned i containerne. Der vil blandt andet også være bedre forhold til opbevaring og aflevering af farligt affald og elektronikaffald.

Genbrugsstationen står - forudsat alt går som planlagt - færdig i 2024.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094