23948sdkhjf

To nye konkurser rammer byggematador

I alt er seks selskaber i GMB-koncernen nu under konkursbehandling

Snebolden fortsætter med at rulle i René Birchs GMB-koncern.

Nu er to yderligere selskaber taget under konkursbehandling, mens der på kuratorkontorerne arbejdes på at sikre moderselskabet gennem en rekonstruktion.

Det skriver Finans.

- Vi tror stadig på, at vi kan sælge nogle aktiver i nogle af de konkursramte selskaber og dermed gennemføre en succesfuld rekonstruktion af GMB Holding. Vi forhandler fortsat med mulige købere, siger advokat Søren Christensen Volder fra Bech-Bruun til mediet.

De to konkursramte selskaber, GMB Byg RL ApS og GMB Byg RL II ApS, blev stiftet i henholdsvis december 2022 ogmarts 2023, og ingen af de to har således nået at offentliggøre et årsregnskab. Ifølge Finans er der dog tale om to små selskaber uden ansatte, som alene er ramt af mellemregninger med andre af koncernens selskaber.

Et hårdt halvår

Problemerne i GMB-koncernen viste sig i første omgang i februar, da der blev varslet en stor fyringsrunde på element- og husfabrikken GMB Produktion.

Senere på måneden blev selskabet forsøgt reddet gennem en rekonstruktion, men i marts stod det klart, at missionen måtte opgives, og virksomheden blev i stedet taget under konkursbehandling.

I mellemtiden havde selskaberne GMB Entreprenør ApS og GMB Entreprise Holding ApS lidt samme skæbne, og ikke længe efter gik også VVS- og blikkenslagerfirmaet GMB Winther Installatør konkurs.

Rene Birch, der i 2022 høstede en milliardgevinst på salget af Birch Ejendomme til britiske Aermont Capital, har gjort flere forsøg på at redde økonomien i den kriseramte koncern.

Som konsekvens af den varslede massefyring valgte han i februar at sætte sit hus i Skagen til salg, og i april blev der også sat et til-salg-skilt på koncernens spritnye hovedsæde med en pris på 55 mio. kr. Ligeledes har byggematadoren lukket ned for sit motorsportshold GMB Motorsport.

Over for Finans oplyser Søren Christensen Volder, der er kurator for et par af konkursboerne og rekonstruktør i de bærende selskaber GMB Holding og René GMB Holding, at det især er i konkursboet efter GMB Produktion, der rådede over nye produktionsanlæg og bygninger, han forventer at kunne finde aktiver nok til at redde moderselskaberne. Håbet er, at der kommer en afklaring på den anden side af sommerferien.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063